Ergin; “Hatay İlkleri, Enleri Kazandı”

0
283

ergin-hesob1Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin HESOB’u Ziyaret Etti

Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, HESOB İskenderun şubesini ziyaret ederek İskenderun esnafı ile bir araya geldi. HESOB İskenderun Şubesi ziyaretine Bakan Ergin’in yanısıra AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Yaran, AK Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayları, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda esnaf katılım gösterdi.

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Bakan Ergin’in Hatay esnafına her daim yardımda bulunduğunu ve Hatay esnafının sorunlarını Ankara’ya taşıdığında çözülmesi yolunda Bakan Ergin’in öncülük ettiğini ayrıca vurguladı.

Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Hatay’ın inanılmaz bir derece de mesafe kat ettiğini belirtere; “11 yılda Türkiye çok gelişti. Buna paralel olarak ta Hatay’ın geçmişten gelen alacaklarını da tahsil etmek suretiyle de Hatay 11 yıl öncesine göre inanılmaz bir mesafe kat etti. 11 yıl önce bizi Ankara’ya gönderdiğinizde Hatay’ın geçmişten alacaklarını tahsil etmesi konusunda seçmenin bizden bir talebi olmuştu. Hatay gerçekten ilkleri, enleri kazandı” dedi.

ergin-hesob2

İskenderun ve Hatay genelinde hayata geçen havaalanı, adliye sarayları, duble yollar, hastaneler, sulama tesisleri gibi projeler hakkında konuşan Bakan Ergin, Hatay’da devasa bir proje olan Amanos tüneli ile çağ açıp çağ kapattıklarını ifade ederek; “İskenderun Amanosla Akdeniz arasında ince bir bant üzerinde kurulu. Bugün İskenderun’da sanayi yatırımı yapacak bir karış alan kalmadı. Amanos tünelleri ihale edilip İskenderun’un doğuya doğru genişletilmesi için bir karar alındı. Bu afaki bir söz değil. Hemen çalışıldı ve projesi ihale edildi. İnşallah Şubat ya da Mart ayı içerisinde proje bitecek. 30 Km’den oluşan bir çalışma bu. Bunun 10 Km’si dağın altından kapalı tünelle geçilen bölüm olacak. 20 Km’si ise bağlantı yolu olacak. OSB bölgelerinin çalışması yapılıyor. Dağın doğu bölgesine rastgele bir tesiste yapılmayacak. Tarım bölgeleri tarım yapılmak üzere ayrılıyor. Tarıma elverişli olmayan bölgeler ise OSB olarak planlanıyor. Bu bölge de çok önemli bir katma değer yaratacaktır” dedi.

Hatay’ın 30 Mart 2014 seçimlerine daha önce karşılaşmadığı bir seçim ile gireceğini ifade eden Ergin, büyükşehir yasası ile Hatay’ın Milli gelirden payının yükseldiğine dikkat çekti. Bakan Ergin; “Hatay 30 Mart 2014’te daha önce yapmadığı bir seçimi yapacak. Hatay bugün 15 ilçe ve 1 büyükşehir belediyesi olarak yeniden yapılandırıldı. Bu Hatay’a çok önemli bir katma değer getirecek. Çünkü büyükşehirlerin geliri Hatay’ın il olarak genel bütçeden alacağı pay yükseldi. Bu şu demek bundan sonra gelen yatırımlar kat ve kat fazla gelecektir.

Hatay bu seçimde büyükşehir’in temelini kuracak. Bu temelin kurulumun da ilk düğmenin doğru iliklenmesi lazım diye düşünüyorum. Gömleği giyerken ilk düğmeyi doğru iliklersek bundan sonra Hatay’ın gelişmesi ve kalkınması doğru istikamette devam eder. Türkiye’nin birikimini, Ankara’nın 11 yıllık tecrübesini Hatay’a taşımak ve Hatay’ı Türkiye’nin 81 vilayeti arasında ilk 5 arasına geçirmek için Hatay’a gelmiş bulunmaktayım. Hemşerilerim görev verirse evvela Hatay büyükşehir’i doğru yapılandıracağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here