Episkopos Malouli, Ortodoks Gençliğiyle Arsuz’da Buluştu!

0
492

Ortodoks Gençliği Buluşma Programı, geçtiğimiz hafta sonu Arsuz Aziz Yuhanna Kilisesi’nde gerçekleştirildi. İskenderun, Arsuz, Antakya, Altınözü, Samandağ ve Mersin’den 320 kişinin bir araya geldiği programda, gençler bir arada olmanın mutluluğunu paylaştı.

Patrik Vekili ve Selefkiya Episkoposu Afram Malouli’nin katılımı ile gerçekleştirilen programa, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım, Samandağ Kilisesi Pederi Dimyan Yakupoğlu, Antakya Kilisesi Pederleri Dimitri Doğum ve Can Dellüller, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Teymur, Altınözü Kiliseleri Pederleri Mihail Papas ve Cebrail Kuşoğlu, Hatay Ermeni Kiliseleri Ruhani Lideri Peder Avedis Tabaşyan, İskenderun ve Arsuz Kiliseleri Cemiyeti Başkanları Can Teymur ve Corc Deniz ile yönetim kurulu üyeleri, bölge kiliselerinin gençlik kolları başkanları ile bölge gençleri katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını, gençlik buluşmasına ev sahipliği yapan İskenderun ve Arsuz Kiliseleri Cemiyeti Başkanları Can Teymur ve Corc Deniz yaparken, bölge pederlerini ve gençleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Dimitri Yıldırım da yaptığı kısa konuşmasında, gençlere, birbirlerini sevmeleri ve İsa Mesih’in yolundan yürümeleri yönünde nasihatlerde bulundu.

Kısa bir konuşma yapan Patrik Vekili ve Selefkiya Episkoposu Afram Malouli daha sonra “Azizlerimizin Gözünde Gençlerimiz” konulu bir sunum yaptı. Gençlere aydınlatıcı bilgiler sunan Malouli, yıl boyunca gençler ve aileler ile yaptıkları toplantı ve etkinlikler hakkında da slayt eşliğinde bilgiler aktardı.

‘Altınağızlı Yuhanna ve Kutsal Pazar Ayini’ konulu bir sunum yapan Diyakon Pavlus Orduluoğlu da, Pazar ayini sırasında gerçekleştirilen tüm ritüelleri resimler eşliğinde, katılımcılara tek-tek anlattı.

Samandağ Kilisesi Pederi Dimyan Yakupoğlu’nun da slayt eşliğinde sunum yaptığı toplantıda verilen bilgiler gençler tarafından ilgiyle dinlendi.

Programın kapanış konuşmasını yapan Ortodoks Gençliği Komitesinin yöneticisi ve Antakya Kilisesi Pederi Dimitri Doğum, gençlere İsa Mesih’in ışığı olmanın önemini hatırlattı.

Konuşmaların ardından, Patrik Vekili ve Selefkiya Episkoposu Afram Malouli, geçtiğimiz aylarda düzenlenen ‘Ortodoks Gençliği Logo Yarışmasında’ dereceye girenlere hediyeler verdi. Yarışmanın birincisi Samandağ Kilisesi Pederi Dimyan Yakupoğlu’nun eşi Carmen Yakupoğlu olurken, Markos Bayrakçıoğlu, Tanya Doğum, Mecit Davul-İlyas Avcı, Cansu Aytar, Sami Güngör de hazırladıkları logolarla ilk beşe girdi.

Kapanış konuşmasının ardından Patrik Vekili ve Selefkiya Episkoposu Afram Malouli’nin riyasetinde akşam duası yapıldı.

Program sonunda Arsuz Aziz Yuhanna Kilisesi bahçesinde müzik eşliğinde hep birlikte yemek yendi. Yemeğin ardından ise Türkçe ve Arapça müzik eşliğinde halaylar çekip dans eden gençler birlikteliklerinin keyfini doyasıya çıkardı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here