“Enerji Anlaşmaları İle İlgili Halka Bilgi Verilmiyor”

0
67

mevlüt dudu açıklama24CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Enerji Anlaşmaları Hakkında Araştırma İstedi

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, AKP Hükümetince son 10 yılda yapılan “Enerji Anlaşmaları” ile ilgili Meclis araştırması istedi.

Enerji anlaşmaları ile ilgili Hükümet tarafından halka ve muhalefete hiçbir bilgi verilmediğini belirten CHP Milletvekili Dudu konu ile ilgili bir de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada AKP Hükümetinin son 10 yıldır yaptığı enerji anlaşmalarının kamuoyunda tereddütlere neden olduğunu belirten Milletvekili Dudu, özellikle Kuzey Irak Bölgesel yönetimi ile yapılan anlaşmalara dikkat çekti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan CHP’li Vekil Dudu; “AKP Hükümeti tüm icraatlarında olduğu gibi enerji konusunda da kamuoyuna hiçbir bilgi vermeden icraatlarını sürdürmektedir. Özellikle ülkemizin ve halkımızın geleceğini ilgilendiren konularda Muhalefete ve kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılmalıdır. Ama bunu hiçbir zaman göremedik. Hangi ülke ile ne şartlarda anlaşmalar yapılıyor, bunları bilmek ve kamuoyunu bilgilendirmek için “Enerji Anlaşmaları”nın TBMM tarafından araştırılmasını istedim. İran’a almadığımız doğalgaz paraları neden ödendi? Irak Merkezi yönetimi devre dışı bırakılarak Kuzey Irak Bölgesel yönetimi ile hangi uluslar arası hukuk kurallarına göre anlaşma yapıldı? Bu anlaşmalar yapılırken ülkemizi temsil eden resmi ve özel kurumlar hangileridir? Bu kurum ya da şirketler hangi kıstaslara göre belirleniyor? Bütün bu soruların cevaplarını öğrenmek istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here