Emeklilerden Muayene Parası ve İlaçta Katkı Payı Almayacağız

0
85

Sağlıkta İYİ’lik Reformu Geliyor. İYİ Parti’den Emeklilere ve Sağlık Çalışanlarını İki Dev Müjde!

Sağlık Bakanlığı eski müsteşarlarından ve İYİ Parti Genel Sekreteri Dr. Aytun Çıray, partisinin sağlık politikaları hakkında geniş bir açıklamada bulundu ve emeklilerden katkı payını kaldıracaklarını söyledi. Dr. Çıray, “Ömrünü emeğiyle kazanan insanlarımızın emekliliklerinde özel haklara sahip olması ve rahat etmesini sağlamak İYİ Parti’nin ilk icraatlarından olacaktır. Biz bu işi çok iyi biliriz. Zaten AKP’nin başlangıçta başarıyla uyguladığı sağlık politikalarını da müsteşarlığım döneminde biz hazırlamıştık. Bu yüzden sağlıkta çok iyi başladılar nedense sonradan yanlış yollara saptılar ve sağlığı da bir rant aracı olarak gördüler. Biz iktidarımızda sağlıkta AKP’nin doğru yaptıklarına dokunmayacağız ama yanlışlarını düzeltip daha kaliteli sağlık hizmetini vereceğiz” dedi.

Sağlık Personelinin Çıplak Maaşını İki Katına Çıkaracağız

Sağlıkta İYİ’lik Reformu’ nu gerçekleştireceklerini, sağlık yönetiminde çok başlılığı ortadan kaldıracaklarını, hedeflerinin plânlayıcı ve denetleyici bir Sağlık Bakanlığı olduğunu da ifade eden Dr. Çıray, yaygın, ulaşılabilir ve güler yüzlü sağlık hizmet sistemini gerçekleştireceklerini anlattı.

Çıray; “Sağlık Hizmetlerinin kaliteli olması yanında bu kalitenin kontrolü, akreditasyonu, ulaşılabilir olmasını sağlayacağız. Kalite önceliğimiz olacak. Hasta hekim ilişkilerinde sağlık personellerinin ciddiyet ve saygınlığını yeniden kazandıracak düzenlemeleri içeren toplumsal güveni tesis edeceğiz. Bizim yönetimimizde sağlık personelimiz saldırıya uğramayacak” diye konuştu.

İYİ Parti Sözcüsü Dr. Aytun Çıray bir de hekimlere de müjdeleri olduğunu söyleyerek; “Sağlık personelinde ‘mecburi hizmeti’ kaldırıp, özendirici sistem gereceğiz. Sağlık çalışanlarının çıplak maaşlarını emeklilikte de geçerli olacak şekilde iki misli arttıracağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here