Emekliler, Bankalardan Promosyon İstiyor

0
62

tüed açıklama11Türkiye genelindeki emeklilerin promosyonu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şubesi Mali Sekreteri Hüseyin Göde; “Genel Başkanımız Kazım Ergün’den, promosyon konusunda Başbakan Erdoğan’a çağrı geldi” dedi.

10 milyonu aşkın emeklinin gündeminde yine promosyon olduğunu kaydeden Göde, memurlar gibi banka promosyonu almak isteyen emeklilerden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı olduğunu ifade etti. Göde; “Genel Başkanımız Kazım Ergün’ün ‘Özel bankalar promosyonu artırsın, kamu bankaları da promosyon versin. Sayın Başbakanımızın bu işe müdahil olmasını istiyoruz’ dediğini biliyoruz” dedi.

Özel Bankalar Konuya Daha Sıcak Bakıyor

Emeklilerin promosyon konusunun yıllardır gündemde olduğunu belirten Göre; “Konu, Ağustos’ta yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde yeniden gündeme gelmiş; hükümet konuya sıcak bakmıştı. Sonraki süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamu bankalarıyla masaya oturmuştu. Promosyon konusunda kamu bankalarıyla anlaşma sağlanamazken; yaklaşık 10.5 milyon emekliye her ay maaş olarak ödenen toplam 10 milyar liralık pastadan pay almak isteyen özel bankalar çeşitli kampanyalara imza atıyor. Emeklileri kendilerine çekmeye çalışan özel bankalar, 450 liraya varan paraya da puan veriyor” dedi.

Genel Başkanları Ergün’ün, Başbakan Erdoğan’ın bu konuya müdahil olmasını talep ettiğini hatırlatan Göde; “Neticede bu bütçeden çıkacak bir para değil. Bankaların kârından ödenecek bir para. Hali hazırda özel bankaların birçoğu emeklilere bu promosyonu zaten veriyor. Kamu bankaları da vermeli. Güncel rakamlara göre, Sosyal Güvenlik Kurumu yaklaşık 10.5 milyon emekliye bankalar ve PTT aracılığıyla yılda yaklaşık 120 milyar lira maaş ödüyor. Bu da aylık 10 milyarlık bir pasta anlamına geliyor. Emeklilerin büyük bölümü maaşlarını kamu bankalarından alıyor. Kısaca istenirse, emeklilere promosyon verilebilir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here