“Ellerinizdeki Kanın, İnsanlık Ve Hukuk Önünde Mutlaka Hesabını Vereceksiniz”

0
49

mevlüt dudu açıklama (27)CHP’li Vekil Dudu, Meclis Kürsüsünde Suriye Konusuna Değindi…

CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, önceki gün TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, Suriye-Türkiye ilişkilerine, Suriye’de yaşananların bölgemiz üzerindeki etkilerine ve hükümetin Suriye politikasına değindi.

Suriye krizinin başladığı günden beri Suriye konusunda ellinin üzerinde yazılı soru önergesi verdiğini ancak bunların hiçbirinin tam manasıyla cevaplandırılamadığını ifade eden Dudu, verdiği yazılı soru önergelerinden bazılarını vekillere hatırlatarak; “Hatay’da, Suriyeli üst düzey askeri ve sivil bürokratlar ne yapıyor?’ ‘Hatay’da, sınır nöbetleri neden kaldırıldı?’ diye sordum. El Nusra’yı ve Hatay’ın El Nusra’nın merkezi olup olmadığını sordum. Şimdi tekrar soruyorum. Özellikle iktidar partisinin milletvekillerine soruyorum. Aranızda bu gerçeklikleri hanginiz reddedebilir?” diye sordu.

Bazı sorularını meclis kürsüsünden yeniden soran Milletvekili Dudu; “Bilmeden, düşünmeden, aklını hiç kullanmadan tek otorite, başbakan Erdoğan’ın direktiflerine uyarak hareket eden AKP milletvekilleri! Sizlere sesleniyorum. Yaşanan gerçekler ortada; Yalan olan, kendi iradelerini kullanamayanlardır… Yalan olan akılları ve kalpleri ile oyları bir olmayanlardır. Doğrudan yana olanlara sözüm yok ama yanlıştan yana olanlara, kafasını kuma gömenlere bir çift sözüm var. Tarih her zaman yanlışları yok etmiş, doğruları ortaya koymuştur.

İnsanlık, tarih ve hukuk daima yalandan yana olanların yakalarında olacaktır. İnsanlık, tarih ve hukuk, üzerlerine kan bulaşanları hiç unutmayacaktır. Reyhanlı’da, Cilvegözü’nde, Akçakale’de üzerlerine, ellerine kan bulaşanlar, bu kanlardan, gerçeklerden kaçarak kurtulamayacaklardır. Bu iktidar ve destekçileri, Hataylıları birbirine düşürmek için tezgahlamaya çalıştığı oyunların hesabını vermekten kaçamayacaklardır.

Akıl ve vicdandan yoksun olanlar, gerçekleri saklamaya çalışanlar, kafasını kuma gömenler, kendi aklını kullanmayan, kendi iradesi ile hareket etmeyenler; ülkemizin “savaş suçlusu” konumuna düşmesi halinde, bu utançtan kurtulamayacak ve bu utancın karasından sokağa çıkamayacaktır. Ellerinizdeki ve üzerinizdeki kanın, saklamaya çalıştığınız gerçeklerin tarih, insanlık ve hukuk önünde mutlaka hesabını vereceksiniz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here