Dudu; “Avukatlık Ücretinden Alınan KDV Savunma Hakkını Engelliyor”

0
62

mevlüt dudu açıklama23CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu avukatlık ücretlerinden alınan KDV’nin yüzde 18’den, yüzde 5’e düşürülmesi için kanun teklifi verdi. Avukatlık ücretlerine uygulanan yüzde 18 KDV’nin vatandaşların savunma hakkını zora soktuğunu, bu nedenle düşürülmesi gerektiğini teklifine gerekçe olarak gösteren Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, konu ile ilgili bir de açıklama yaptı.

Açıklamasında birçok lüks tüketim malzemesinden KDV alınmadığını belirten Milletvekili Dudu, “Hal böyle iken avukatlık ücretlerine uygulanan yüzde 18 KDV oranı anlaşılabilir değildir. Savunma hakkı anayasal bir haktır. Vatandaşların bu hakkı kullanabilmesinin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Yürürlükteki mevzuat nedeniyle, türlü yollarla zaten kısıtlanmış bulunan savunma hakkının bir de mali yönden kısıtlanıyor olması kabul edilebilir değildir.

Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı geçim sıkıntısı çekiyor. Bu nedenle herhangi bir durumla karşılaştıklarında, geçim sıkıntısı ile savunma hakkı arasında seçim yapmak zorunda kalıyorlar. Avukatlık ücretlerine uygulanan KDV oranının yüzde 5’e, hatta 1’e düşürülmesi, bu konudaki sıkıntıları birazda olsa çözecektir. Bu amaçla TBMM’ye bir kanun teklifi vererek, avukatlık ücretine uygulanan KDV oranının yüzde 5 olarak revize edilmesini teklif ettim. Teklifimde bu oranın bakanlar kurulu kararı ile yüzde 1’e kadar düşürülmesi de var. İktidar Partisi’nin konuya sahiplenmesi halinde bu kanun değişikliği teklifi gerçekleşecektir. AKP’li milletvekillerinin vatandaşlarımızın savunma hakkını kullanmalarını ne kadar istediklerini de böylece göreceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here