Dr. Gani Bahadırlı 75.Yıl Anaokulunda 23 Nisan Coşkusu

0
462

gani bahadırlı1Dr. Gani Bahadırlı 75. Yıl Anaokulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında gönüllerince eğlendiler.

Okulun öğrencileri oyun alanına ellerinde rengarenk uçan balonlarla girdiler. Gösteri yerlerine geçen çocuklar gösteriye başlamadan önce aynı anda uçan balonlarını gökyüzüne bırakarak heyecanlı anlar yaşadılar. Veliler tarafından ayakta alkışlanan çocukların heyecanları, mutlulukları görülmeye değerdi.

23 Nisan gösterisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Çiğdem Arslan günün anlam ve önemine uygun bir konuşma yaptı. Arslan; “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir” dedi.

Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk’ün, onlara bir de bayram armağan ettiğini kaydeden Arslan; “Bugünde bizlere düşen görevin; hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır. Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler” dedi.

Yaklaşık 180  çocuk aynı anda okulun futbol sahasında; Sultanların dansı, Ankara Misket, Dım dım yar, bugün bayram çocuklar parçalarıyla velileri ve gelen misafirleri coşturdular ve herkes ayakta alkışladı.

Gösterilerin ardından çocuklar palyaço, yüz boyama, kum boyama, uçan balon vs… etkinliklerle 23 Nisan’ın coşkusunu arkadaşları ile birlikte kutlamaya devam ettiler.

gani bahadırlı2

23 Nisan Çocuk Etkinlikleri Şöleninde Resim Sergisi

Kutlama etkinlikleri kapsamında 75.yıl Anaokulu öğrencilerinin pastel boya resim sergisi de Primemall AVM’de gerçekleştirildi. Okul müdürü Çiğdem Arslan, konuşmasında öğrencilerin duygularını yansıttığı pastel boya resim sergisinde öncelikle öğrencileri tebrik ederek katılımlarından dolayı velilere ve öğrencilere teşekkür etti.

Serginin açılışı Okul Müdürü Çiğdem Arslan, ögrenciler ve okul aile birliği tarafından yapıldı. Sergiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, Şube müdürleri Yaşar Düzen, Mehmet Tuğrul, Fahrettin Çelik, Mustafa Kocacık da katıldı.

gani bahadırlı3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here