Dörtyol Enerji İndirici Merkezine Nihayet Kavuşuyor

0
30

Dörtyol’un önemli sorunlarının içerisinde yer alan elektrik enerjisi meselesi kararlı ve doğru yatırımlar yapılarak adım-adım çözülüyor.

2016 ve 2017 yılında yaşanan elektrik kesintileri o tarihlerde Dörtyol kamuoyunu fazlasıyla meşgul etmiş, çözüm yöntemleri için toplantılar düzenlenmişti.

Elektrik Dağıtım Şebekesinin enerji alım noktaları olan TEİAŞ’a bağlı Trafo Merkezleri (İndirici Merkez) Erzin ve Payas ilçesinde olmasına rağmen Dörtyol ilçesinde bulunmamaktaydı. Dörtyol’un enerji tüketimi Erzin ve Payas İlçelerinin toplamının iki katına yakın olmasına rağmen elektrik enerjisini Erzin ve Payas İlçelerindeki trafo merkezlerinden (indirici merkez) nakil hatlarıyla almakta ve bu da enerji kayıplarına ve kesintilerin yaşanmasına sebep olmaktaydı.

2016 yılında yapılan toplantıda Toroslar EDAŞ Dörtyol Müdürü Ahmet Oruz, Dörtyol ilçesinin ihtiyacını karşılamak için öncelikli olarak Dörtyol Trafo İndirici Merkezi projesinin hazırlanmasını teklif etmiş, bununla beraber geçen zaman içinde dağıtım şebekesinde bir çok yeraltı kablo çalışanları, yeni trafo binaları, ilave direk üstü trafoları yapmış, Dörtyol ilçesine güvenli ve sürdürülebilir enerji sağlamıştı.

Dörtyol TEDAŞ Müdürü Ahmet Oruz, bu çalışmaları yaparken dönemin Dörtyol Kaymakamı Kilis Valisi Recep Soytürk, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti ve Dörtyol muhtarlarının desteği ile TEİAŞ Dörtyol İndirici Merkezi yapılması için mücadelesine devam etti.

Dörtyol Belediyesi Başkanı Yaşar Toksoy, 2018 yılında Yeşilköy mahallesinde 20 dönüme yakın bir alanı TEİAŞ a tahsis etti. TEİAŞ’ın proje hazırlığından sonra bu yıl ihale ederek verdiği Dörtyol İndirici Merkezinin nihayet yapımına başlanmış olup, projenin 450 gün içinde tamamlanması planlanmakta.

Proje tamamlandığında tüm Dörtyol ilçesinin enerjisi ile yeni yatırım ihtiyacı olan fabrikaların enerjisi buradan karşılanabilecek. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde Erzin ve Payas ilçelerinin enerji talepleri de buradan desteklenecek.

Dörtyol TEDAŞ Müdürü Ahmet Oruz ile birlikte çalışmalara refakat eden Yeşilköy Mahalle Muhtarı Ferhat Aydın yaptığı açıklamada; “Altı yıldır kesintisiz sürdürdüğümüz mücadelemiz sonunda meyvelerini vermeye başladı. Bu gün itibariyle Dörtyol’a elektrik enerjisini kesintisiz ve kaliteli bir şekilde sunacak, sanayicimiz ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarına uzun süre cevap verecek olan, hatta ihtiyaç duyulması halinde Erzin ve Payas ilçelerimizin ihtiyaçlarını da karşılayacak olan TEİAŞ Dörtyol İndirici Merkezinin 2675 parseldeki 18 bin metre karelik alanda çalışması başladı. 450 gün sonra imalatı tamamlanacak. Başta arazinin tahsisini sağlayan dönemin Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Dörtyol TEDAŞ Müdürü Ahmet Oruz olmak üzere ilçemize hizmet eden, sorunlarımıza çözüm sağlayan projeleri hayata geçiren ve bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here