Doğan Cüceloğlu’ndan Gelişim Ekibine Seminer

0
79

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin, çalışanlarına yönelik düzenlediği “Anlamlı, Coşkulu ve Güçlü Bir Yaşam Üstüne” konulu seminere konuşmacı olarak İletişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Doğan Cüceloğlu katıldı.

MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Salonu’nda düzenlenen seminerde anılarını anlatarak başlayan Doğan Cüceloğlu, bir eğitim semineri gibi değil stand-up havasında sunarken, hem güldürdü hem de düşündürürken, kimi zaman da parmak ısırttı.

Yılların tecrübe ve birikimini katılımcılara aktaran Cüceloğlu, iletişim ve farkındalık konusuna özellikle dikkat çekerken, birbirini tanımayan insanların aynı ortamda oldukları halde birbirlerine selam vermemesini, iletişim kurmamasını eleştirirken, toplumsal dejenerasyona da vurgu yaptı.

İnsanların birbirini anlaması, iletişim kurmasının önemli olduğu vurgusuyla tüm dinleyenlerini mest eden İletişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Doğan Cüceloğlu, ait olmak ve birey olmak, önemsenmek, kabul edilmek, güvenilir ve sevgiye değer olmak duygusunun önemine de işaret etti.

Doğan Cüceloğlu; “Can ilişkisi bir cıvıltı, hissedersiniz orada istediğiniz gibi olabilirsiniz. Arkadaşlar ‘elalem ne der?’ önemli değildir. Gözüne hesap verebiliyor musun? Gözüne hesap veremeyeceğin şeyleri yapma ve söyleme. Kendinden utanma hiçbir zaman. ‘Elalem ne der’den daha önemli olan şey odur. Mevki makam önemli ama o mevki makama anlamını verecek olan senin karakterindir. Sakın masanın büyüklüğünden kim olduğunu anlama, o masaya anlam verecek senin kim olduğundur. Malın mülkün olabilir ama dikkat et. Sen mi malın mülkün efendisisin yoksa mal mülk mü senin efendin. Ömür boyu malın mülkün esiri olarak çalışabilirsin. Sen malın mülkün arttıkça daha güçlü olabilirsin” diye konuştu.

Doğan Cüceloğlu’nun seminerini; İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Emniyet Müdürü Cengiz Başer, İskenderun OSB Başkanı Uğur Ateş, Özel Gelişim Hastanesi Sahibi Metin Yıldız, Genel Koordinatör Dr. Ender Çolakoğlu, Başhekim Dr. Zeki Karaoğlan, hastanede görev yapan doktor, hemşire ve diğer çalışanlar izlediler. Cüceloğlu seminerin ardından Ünipa Store Kırtasiye’nin standında kitaplarını imzaladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here