DOĞAKA, İTSO Yönetimine Hibe Destekleri Hakkında Sunum Yaptı

0
143

itso-doğaka1Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Hatay yetkilileri tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda ajansın çalışmaları hakkında sunum yapıldı.
İTSO salonunda gerçekleştirilen sunumda DOĞAKA Program Yönetim Birim Başkanı Erdal İlbay ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Hatay Yatırım Daire Ofisi Koordinatörü Cenk Özbaykal tarafından İTSO yönetim kurulu üyelerine sine-vizyon destekli olarak ajansın faaliyetleri, hibe destekleri ve yatırımları hakkında teknik bilgiler verildi. Sunumu gerçekleştiren DOĞAKA Program Yönetim Birimi Başkanı Erdal İlbay, İskenderun’un sanayi şehri olduğunu ve önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydederek, özellikle kobilerin ajansın hibe desteklerinden faydalanabileceğine vurgu yaptı.
İlbay; “Ajans olarak firmalara mali, teknik, doğrudan destek, doğrudan finans desteği, proje teklif çağrıları, doğrudan faaliyet desteği, bölgesel anlamda projelerin desteklenmesi, uzman danışman desteği sosyal ve ekonomik anlamda uzman ekip desteği verilmektedir. Firmalara teknik destek anlamında en fazla 15 bin TL’lik uzman desteği verilmekte, 14 gün süre ile bu desteklerden kamular, üniversiteler, odalar ve borsalar, dernekler ve vakıflar faydalanabilmektedir. Doğrudan faaliyet desteğinde araştırma fizibilite planlamalar yapılmaktadır” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da DOĞAKA yetkililerinin sunumu esnasında yaptığı açıklamasında, İskenderun’da üyelerinin ve işletmelerin hibe desteklerinden faydalanabileceğine vurgu yaparak, şartları uyan işletmeler için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın önemli hizmetler yerine getirdiğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here