Devlet Okullarının Genel Durumu Görüşüldü

0
72

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ilçemizde düzenli olarak gerçekleştirilen “Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantısı” kapsamında, Hürriyet İlkokulu ev sahipliğinde, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve Şube Müdürü Ahmet Yanmaz ile civardaki okulların idarecileri, okul aile birliği başkanları ve mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

Devlet okullarının genel durumu ve eğitim hizmetlerinin işleyişi hakkında çözüm odaklı istişare yapılan toplantıda söz alan Kaymakam Yönden, hoşsohbet ortamında bir araya geldiği okul idarecileri, okul aile birliği yöneticileri ve mahalle muhtarına tek tek söz hakkı vererek, onları dikkatle dinledi.

İlk olarak toplantıya ev sahipliği yapan Hürriyet İlkokulu Müdürü İmadeddin Oğuz tarafından okulun genel durumu ve eğitim hizmeti hakkında bilgi aktarımı yapılmasının akabinde, civarda bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki devlet okullarının idarecileri tarafından da bilgi paylaşımı yapılarak, çok yönlü bir değerlendirme yapıldı.

Kaymakam Yönden, okullarımızın, eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü bir kurum olmasının yanı sıra çocuklarımızın ikinci bir yuvası olarak da göz önünde bulundurulmak suretiyle, ağaçlandırmak ve yeşil alanlar oluşturmak için çaba gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Okulların sorun ve ihtiyaçları başta olmak üzere, okulun başarı ortalaması, öğretmen-öğrenci-veli arasındaki iletişim durumu, dersliklerin ve araç-gereçlerin durumu, ek kurs hizmetleri ve okul aile birliği faaliyetleri hakkında da bilgiler alan Kaymakam Yönden, toplantıya katılanlarla fikir teatisinde bulundu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here