Deniz Kurdu 2019 Tatbikatı; Dosta Güven, Düşmana Korku Saldı

0
167

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın sevk ve idare ettiği, Deniz Kuvvetleri Karargahı’nda planlanan ve Deniz Harp Merkezi Komutanlığınca yönetilen ‘Deniz Kurdu – 2019 Tatbikatı’nın Doğu Akdeniz bölümünde, şiddetli deprem meydana gelen bir ülkeye gönderilen ekiplerin enkazda arama ve kurtarma çalışması eğitimi gerçekleştirildi.

İskenderun’daki tatbikat senaryosunda ise; Şiddetli deprem sonrası tüm ulaşım ve iletişim alt yapısı depremden olumsuz etkilenen ‘Haki’ ülkesine, ‘Mavi’ ülkesince deniz yoluyla gönderilen Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ile 112 Acil Servis, Türk Kızılayı, AFAD ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Arama Kurtarma ekipleri marifetiyle enkazlarda arama tarama çalışması yapıldı.

Ekipler, hızlıca bölgeye intikal ederek, enkaz altında kalan yaralıları güvenli şekilde tahliye etti. Araç içerisinde sıkışan yaralılara da ilk müdahale yapıldıktan sonra sıkıştıkları yerden kurtarılmalarını sağlayan ekipler, enkazdaki cesetleri de çıkartarak üstün bir başarı sergiledi.

Gerçeği aratmayan tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirilerek, dosta güven, düşmana korku saldı. Öte yandan, arama kurtarma görevlilerinden bazılarının boynunda bulunan, üzerinde Gölcük depreminin meydana geldiği 17 Ağustos 1999 tarihi ile ‘Unutmadık Ders Aldık’ yazısının olduğu künye dikkat çeken diğer bir ayrıntı oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here