Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümü Coşkuyla Kutlanacak

0
81

29 Ekim 1923 yılında büyük fedakarlıklarla Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun 97. yılını kutluyor.

Türk Milleti’nin kıvançta ve tasada ortak; bölünmez bir bütün halinde, milli şuur ve ülkü etrafında birleştirmiş olan Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıldönümü nedeniyle İskenderun Kaymakamlığı tarafından tören ve etkinlikler tertip edildi.

Yarın kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak bugün saat 13.00’da Atanın manevi huzuruna çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulacak ve akabinde İstiklal Marşımız okunacak.

Pandemi kurallarına uygun şekilde tertip edilecek etkinlikler kapsamında yarın saat 10.00’da Kaymakamlık Bahçesinde tebrikler kabul edilecek ve İskenderun Kaymakamı İskender Yönden tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak.

29 Ekim 2020 (yarın) saat 17.00’da da Anıt Alanında toplanılarak araç konvoyu gerçekleştirilecek.

“Kardeşliğimize Hep Birlikte Sahip Çıkma Gayreti Göstereceğiz”

İlçemiz Kaymakam İskender Yönden, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelenin, Büyük Zaferle noktalanmasını takiben, Büyük Önder Atatürk’ün, 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değer olan Cumhuriyetimizin 97’nci yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutlayacağımızı vurgulayan Kaymakam Yönden; “Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye’nin mayasını oluşturduğu gibi, azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik beraberlik ve egemenliğin sembolü olmuş, Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza ivme kazandırmıştır.

Asırlar boyunca bir hayli nifak oyunlarını bozarak vatan ve millet bütünlüğü yolunda kararlı adımlarla yürüyen bu kutlu millet, Cumhuriyetle birlikte müreffeh bir seviyeye erişme çabasını “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” düsturuyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdüreceği şüphesizdir.

Bu manada, gönülleri kaynaştıran, büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek güzide ülkemizi aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacak, birlik beraberlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza ve kardeşliğimize hep birlikte sahip çıkma gayreti göstereceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 97’nci yıldönümünde milletimizin sahip olduğu tüm değerlerle hissettiği bu coşku ve heyecanının gönül dünyasından hiç eksik olmamasını temenni ediyor, bu müstesna günde Cumhuriyet’i “en büyük eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için canlarını feda ederek şahadete irtihal eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, şahadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi de şükran ve saygıyla anıyor, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde ifadeler kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here