Cumhuriyet Sevdalıları Bir Cumhuriyet Kütüphanesi Daha Kurdular

0
69

Her ay bir okula kütüphane kuran Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi ve BAYŞAD (Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği) Hatay İl Başkanlığı, bu kez de Arsuz Derekuyu Köy Okuluna 1923 kitap ile yeni bir “Cumhuriyet Kütüphanesi” kurdular.

Çok kısıtlı imkanlarla kendi çevrelerinin gücünü kullanarak, dur durak bilmeden çalışan Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi ve Bayşad Hatay İl Başkanlığı, omuz omuza vererek Hatay’ın en uzak köşesinde çocukların gülüşlerinde umut olmaya ve onları sevgi ile kucaklamaya devam ediyorlar.

Seçtikleri her okulun öncelikle Atatürk büstünü yenileyerek işe başlayan ve öğrencileri okumaya teşvik etmeyi şiar edinmiş Cumhuriyet sevdalıları, eğilmeden, bükülmeden ve ne yaptıklarından emin bir eda ile özel ve anlamlı bir yolu başarıyla kat ediyorlar.

Daha önce birçok okula kütüphane kuran ve uzak köy çocuklarını kitap kokusu ile buluşturarak o çocuklara ‘Siz bizim için önemlisiniz’ mesajını veren iki dernek Hatay’da parmak ısırtacak işlere imza atmaya devam ediyorlar.

Derekuyu Köy Okulunda kurulan kütüphane hakkında görüşlerini aldığımız Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Atatürkçü Gazeteci – Yazar Nevzat Kurt; “Biz Atatürk sevdalısı insanlarız ve gücümüzü Ata’ya olan sevgimizden alıyoruz. Birileri uyuyup tabela derneği olurken ve erklerin avukatlığını yapıp onlara şirin görünmeye çalışırken, biz Cumhuriyet aşkımızdan aldığımız güçle kısıtlı imkanlarla da olsa manalı eylemlere imza atmayı bir düstur saydık.

BAYŞAD Derneği ile uyuşan kan grubu hazzını sonuna kadar yaşayıp birlikte yürümenin onurunu yaşıyoruz. Gittiğimiz her yerde tek ricamız kurduğumuz kütüphaneler sonsuza kadar ‘Cumhuriyet Kütüphanesi’ olarak yaşasın şartıdır. Kurduğumuz her kütüphanede çocuklarımızın kitaplarla beslendiği ve en üst düzeyde faydalandıkları bir iklim yaratılmasını arzu ediyoruz. Bu yol arkadaşlığı ile çok daha büyük projelere imza atacağımızdan emin bir ruh hali ile bu ülkenin umudu çalınmış bütün çocukların önünde saygı ile eğiliyor, varlığımızı onların varlığına armağan ediyoruz.

Anadolu aydınlanmaya aşık deli yüreklilerin omzunda yükselecek. Geleceğimizin çiçekleri şimdinin goncaları çocuklarımızın daha eşit şartlarda, daha çalışılabilir bir kütüphane ortamında eğitim almalarını sağlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Eminiz ki biz böyle kararlı adımlarla yürüdükçe umutlar hiç bitmeyecek. Her projede beraber çalışmaktan onur duyduğum BAYŞAD (Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği) Hatay il başkanı, değerli yol arkadaşım Musa Göçer’e, kütüphane kurulumu aşamasında bizi yalnız bırakmayan Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’e ve kütüphane projelerimizde bizimle çalışan ve uzaklardan da olsa bizlere destek olan bütün Atatürk sevdalılarına teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

BAYŞAD (Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği) Hatay il başkanı eğitimci şair ve yazar Musa Göçer de yaptığı açıklamada şu ifadelerin altını çizdi: “O güzel insanlar, o güzel atlara binip gitmediler. Aksine hala aşk atını bu topraklarda sürüp güneşe yolculuk ediyorlar. Karanlıkların aydınlığa çıktığı bir vatan hayali ile yanıp tutuştuklarını ve bir köşede unutulmuş köy çocuklarına esasen onların bu toprakların öz evlatları olduklarını gerçeğini anımsatıp onlar için ve onların bu topraklar için teşkil ettikleri ehemmiyeti zihinlerine kazımak için mücadele ediyoruz.

Biz her siyasi görüşe aynı yakınlık ve aynı uzaklıkla siyaseti memleketimiz için bir kurtuluş değil bir yük olarak gören zihniyetle kişisel eylemlerimize sıkı sıkıya bağlı kalarak umut iklimi yaratmaya çalışıyoruz. Bu manada ufkuma ufuk,  gücüme güç katan dünya rekorlarına, Cumhuriyet ve Atatürk adına imza atan yoldaşım, candaşım Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Sayın Nevzat Kurt’a teşekkürü bir borç bilirim. Yaptıklarımızın yapacaklarımızın teminatı Anadolu aşkımız baki olsun.” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here