Cumhurbaşkanlığına İskenderun’dan Aday!

0
363

İskenderun’da 2. Noter görevini sürdüren Mehmet Cerit, 2023’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı düşündüğünü belirtti. Şuanda mevcut 8 diploması olduğunu vurgulayan Cerit, Cumhurbaşkanlığını kazanması halinde yaşanabilir daha refah bir Türkiye yaratmak istediğini de kaydetti.

Atatürk’ün büyük bir savunucusu olduğunu da belirten Cerit, Kurtuluş Savaşı öncesinde Ulu Önder Atatürk’ün de yola kararlılıkla ve tek başına çıktığını anımsatarak, seçimlere ilişkin birçok planı olduğunu, öncelikle yeni bir parti kurmayı düşündüğünü bunun olmaması halinde diğer planları devreye sokmak istediğini kaydetti.

Cerit basın mensuplarına yaptığı açıklamalarında; “Çok fazla vakit kalmadı. Önce bir siyasi parti kurmaya çalışacağız. Bu olmazsa diğer planları devreye sokacağım. Tüm Türkiye’ye kendimi anlatacağım ve benimle çalışacak isimler bulmaya çalışacağım. Parti kuramaz isek Cumhurbaşkanlığı için bağımsız aday olacağım.

Demokrasi elbette ki vazgeçilmezlerimizdendir. Oluşturacağımız yapıda arkadaşlarımızla oturup görüşeceğiz. Eğer ki benim adaylığım istenmez ise o zaman yapı içerisinde hazırladığımız programı uygulayacak başka kişiler cumhurbaşkanı adayı olur ve ben de milletvekili adayı olurum. Konuşulması gereken bu işi kimin daha iyi yapabileceğidir. Ortak kararla kimin aday olmasını konuşur ve karara bağlarız. Ancak parti kurulamaz da seçimlere partiyle katılamazsak, o zaman planı değiştirir ve 100 bin imza ile bağımsız aday olurum” diye konuştu.

Tüm Yurttaşlarımıza İş İmkânı…

Dönemin siyasetçilerinden Süleyman Demirel’in ‘Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur’ sözünden yola çıkarak sözlerini sürdüren Cerit, planlarını açıklarken üretime odaklanarak herkese iş imkânı yaratılacağının altını çizdi. Cerit; “Kurulacak yeni bir partinin yapılacak ilk seçimde ezici bir çoğunlukla TBMM’de yer alması elbette ki mümkün olabilir.

Seçimi kazanmamız halinde ise devlet olarak bütün yurttaşlarımıza iş verebilmek için hamleler yapacağız. Böylece bütün yurttaşlarımız çalışacak, üretecek ve iyi bir gelire sahip olacak. Yurttaşlarımıza iş verebilmek  için devletimiz neler mi yapacak?

KİT olarak bilinen ‘Kamu İktisadi Teşebbüsleri’ önderliğinde devlet fabrikalar kuracak. Bu gayet mümkündür. Atatürk zamanında bu fabrikaları kurmuştu. Tarım-Toprak Reformu yapılacak, kişilere toprak, hayvan, içinde yaşaması için depreme dayanıklı, sağlıklı, güzel konutlar verilecek. Refah içinde yaşamasına, tatil yapmasına yetecek kadar maaş da verilecek. Devlet ayrıca, verilen toprağı işleyebilmesi, hayvanını beslemesi, verimli bir şekilde tarım ve hayvancılık ürünleri üretebilmesi için gerekli olan bütün tarım ve hayvancılık girdilerini de karşılayacak. Damızlık hayvan, yem, ahır kurulması, veterinerlik hizmetleri, tohum, gübre, ilaç, mazot, sulama, sera kurumu, mühendislik, danışmanlık, teknisyenlik, laboratuar hizmetler bilimsel ve teknik desteklerle verilecek.

Ürünler Doğrudan Halka Satılacak

Üretilen tarım ve hayvancılık ürünleri, Tarım ve Kredi Kooperatifleri tarafından üreticilerden alınıp, kooperatiflerin tanzim ve satış mağazalarında halka doğrudan satılacak. Her üreticinin ürettiği tarım ve hayvancılık ürünlerinin satışından elde edilen gelir ile üretim sürecinde üreticiye avans olarak ödenen maaşlar ve üretim için verilen girdilerin bedelleri ve bu ürünlerin satışından elde edilen gelir hesaplanıp mahsuplaşma yapılacak. Bu mahsuplaşma sonucunda üretici alacaklı çıkarsa, aradaki fark üreticiye ödenecek, üretici borçlu çıkarsa, bu üretim maliyetinden gelen avans borcu devlet desteği ile karşılanacak.

Gerçekleştireceğimiz tarım ve hayvancılık ürünleri hem iç tüketimi karşılayacak hem de ihracat yaparak döviz kazanmamızı sağlayacak. İhraç edeceğimiz tarım ve hayvancılık ürünlerini, mümkün olduğu kadar işlenmiş, kullanıma hazır son ürün olarak, Tarım ve Kredi Kooperatifleri vasıtası ile ihraç etmek suretiyle üreticilerimizin daha fazla gelir elde etmesini sağlanacak” şeklinde konuştu.

Kuruluş yasasını devletin hazırlayacağı Halk Anonim Ortaklıkları kuracaklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Cerit, mal ve hizmet üretmenin önemli olduğuna vurgu yaparak; “Bu ortaklıkların sermayesi bütün yurttaşlar tarafından, örneğin, kişi başına 200 ila 2.000 TL arasında kişilerin adına yazılı hisse senetleri ile sağlanacak. Tabii ki yerli özel sermaye ve yabancı sermaye de ülkemizde yatırım yapabilecek. Atatürk’ten sonraki dönemde, yerli ve yabancı sermaye yeteri kadar yatırım yapmadığı ve devlet de KİT kurmadığı için yurttaşlar işsiz kaldı, bu nedenle yeteri kadar mal ve hizmet üretemediğimiz için fakirleştik” değerlendirmesinde bulundu.

Kayıt dışının önüne geçilmesi gerektiğini de değinen Cerit; “Seçimi kazanmamız halinde ‘Nerden buldun yasası’nı çıkaracağız. Cüzdanda taşınan, nakit ödemelerde kullanılan fiziki paralar da ortadan kalkacak, bütün ödemeler bono, çek, kredi kartı, banka kartı, havale, EFt gibi kaydi ödemeler ile bankalar vasıtası ile yapılacak. Bütün gerçek ve tüzel kişilerin gelir ve giderlerinin dijital ortamda tutulan muhasebe ile denetlenecek, gelir ve giderlerde tutarsız olduğu muhasebe yazılımları ile tespit edilip kayıtlara geçtiği anda, ilgi yargı mercileri soruşturma başlatmak zorunda kalacak. Böylece kayıt dışı ekonomi nedeniyle oluşan vergi kayıpları, vergi kaçakçılığı, haksız kazanç elde etme, her türlü yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, kara para aklaması kesinlikle önlenebilecek” şeklinde konuştu.

Kendimize Güvenelim, Başaracağız Diyelim!

Eğitim ve Öğretimin her seviyesinde, harç, eğitim araç ve gereçleri ve sınav ücretinin olmayacağını da anlatan Cerit; “Eğitimin bütün seviyelerinde ve alanlarında giriş sınavları kalkacak, herkes istediği alana sınavsız olarak kayıt olacak (örneğin üniversite sınavı ve diğer sınavlar olmayacak…) Öğrencilerin bölüme ilişkin eksikleri, yabancı dil eksikleri hazırlık sınıfları ile tamamlanacak ve eksiklerini hazırlık sınıfında tamamlayıp ilgili sınavda başarılı olanlar, kayıt oldukları alanda eğitimlerine devam edecek ve sınavlarda başarılı olanlar mezun olacak.

Yurttaşlar, ömür boyu her yaşta yapacakları eğitimlerinde, kaliteli devlet yurtlarından, yurtlardaki ve eğitim kurumlarındaki yemekhanelerden tamamen ücretsiz olarak yararlanacaklar. Devletin sunduğu sanat, kültür, sinema, tiyatro, spor gibi faaliyetlerinden, kurslarından, devletin tatil köylerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Bütün öğrencilere geri ödemesiz burs verilecek. Bebek, çocuk, genç, yaşlı, sağlıklı, sağlıksız, engelli bütün canlarımız, yurttaşlarımız, hayvan dostlarımız, ülkemizdeki bütün canlı ve cansız varlıkların onurlu yaşama hakları, devletin ve milletin güvencesi altında olacak. Önce yaşanası bir Türkiye ve devamında da yaşanası bir dünya inşa etmek mümkün! Hatta bunu başarmak zorundayız. Yeter ki birlik olalım, kendimize güvenelim, başaracağız diyelim ve durmamak üzere yola çıkalım” diye konuştu.

Mehmet Cerit Kimdir?

1958 yılında Adana’da dünyaya gelen Mehmet Cerit, ilk, orta ve lise eğitimini Adana’da aldı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Cerit, avukatlık stajını Ankara Barosunda yaptı. Hakimlik-Savcılık sınavını kazandı ancak avukatlık yapmayı tercih etti. Kocaeli Barosuna kayıtlı olarak Gebze’de 17 yıl  serbest avukat olarak çalıştı. 2005’te Uşak’ın Karahallı ilçesine noter olarak atandı daha sonra sırasıyla Emirdağ 2. Noteri, Silopi 1. Noteri, Dinar Noteri, Ankara 11. Noteri, Ankara 25. Noteri olarak görev yaptı. Son olarak İskenderun 2. Noterliğine tayin olan Cerit, halen İskenderun 2. Noteri olarak görev yapmaktadır.

Evli olan Mehmet Cerit, hukuk fakültesinin yanı sıra Çukurova Üniversitesi İşletme, Anadolu Üniversitesi (AÖF) Felsefe, (AÖF) Halkla İlişkiler ve Reklâmcılık bölümlerinde lisans eğitimleri aldı. Çankaya Üniversitesinde Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisans, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Tezsiz Yüksek Lisans, Hacettepe Üniversitesi Finansal Ekonomi Tezsiz Yüksek Lisans, Hacettepe Üniversitesi Maliye Tezsiz Yüksek Lisans yaptı. Eğitimini halen İstanbul Üniversitesi AUZEF Sosyoloji bölümünde sürdürüyor. Cerit, amatör olarak bisiklet, judo, boks, kondisyon, ağırlık, yürüyüş, koşma, amatör denizcilik, yüzme, sanat, edebiyat, karikatür, tiyatro, sosyal ve pozitif bilimlerle uğraşıyor.

Cerit, Ankara 25. Noteri iken Mart 2019 Yerel Seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı da olmuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here