Culha; “İş Güvenlik Şartları Gelişmiş Ülkelerin Düzeyine Çıkmalı!”

0
56

soma- arsuzArsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs saat 15.30’da Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük maden kazalarından biri yaşandığına dikkat çekerek; “Gelişmiş ülkelerde yüzyıllar öncesinde kalan bu tür karanlık tabloların 21. yüzyılda ülkemizde yaşanması ülkemiz adına ayrıca bir utançtır” değerlendirmesinde bulundu.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Soma’da yaşanan elim kazanın ardından bir mesaj yayınlayarak üzüntülerini dile getirdi. Yaşanan facianın ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliğinin ne kadar ihmal edildiğinin göstergesi olduğuna dikkat çeken Culha, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Bu elim kazada şu ana kadar aldığımız resmi rakamlara göre 282 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 100’e yakın vatandaşımız da yaralanmıştır. Hali hazırda maden ocağında mahsur kalan ve henüz haber alamadığımız yüzlerce işçi kardeşimizin hayatlarından da endişe ediyoruz.

Özel bir şirkete ait maden ocağında trafo patlaması sonucu yaşanan facia ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliğinin ne kadar ihmal edildiğini ve ne kadar denetimsiz olduğunu göstermektedir. Ekmeğini alın teriyle yeraltından çıkartmaya çalışan maden işçileri için maden ocaklarında ölüm kader değildir, olmamalıdır. Ülkemizdeki madenlerde çalışan işçilerin iş güvenlik şartlarını gelişmiş ülkelerin düzeylerine çıkarmak siyasi iktidarlar tarafından ertelenmemesi ve ihmal edilmemesi gereken bir görevdir.

Yeterli ve çağdaş çalışma şartlarının sağlanmadığı, denetimlerin yapılmadığı bir ortamda yaşananlar kaza değil, cinayettir. Gelişmiş ülkelerde yüzyıllar öncesinde kalan bu tür karanlık tabloların 21. yüzyılda ülkemizde yaşanması ülkemiz adına ayrıca bir utançtır.

Ülkemizi yasa boğan bu facia tüm vatandaşlarımızı olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür. Bu faciada yaşamını yitiren maden işçilerini saygı ve rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Madende halen mahsur kalan işçi kardeşlerimizin de bir an önce kurtarılarak ailelerine kavuşmasını umut ediyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here