Çocuklarımız Ve Gençlerimiz, Sosyal Tesislere Muhtaç

0
70

Sosyal tesislerin geneli, geleceğimizin sağlam yapıya sahip olması amacıyla yapılması gereken en elzem icraatlardır. Geçmiş dönemden kalan bazı basmakalıp eğlence yerlerine genelde çocuklarımız ebeveynleriyle birlikte gidiyor. Bazı mahallelerde bulunan çocuk bahçeleri çoğalan nüfusumuza pek cevap veremez durumda… Çoğu da zaten bakımsızlıktan iş göremez halde. Şehir merkezlerine açılan AVM gibi alış-veriş merkezlerinde bulunan çocuk eğlence parkları bazı ailelere ekonomik durumlardan dolayı sıkıntılı.

Gençlerimizin bir araya gelmek istediği oyun parkları, spor tesisleri, kütüphane ve kafe gibi yerler parmakla gösterilecek kadar az. Çoğu gençlerimiz gecenin ileri saatlerine kadar kendilerini eğlence adını verdikleri birahane ve kafe gibi yerlerde boş geçen zamanlarını bilinçsizce değerlendirmekte ve bazı nahoş olaylarla karşılaşan genç nesil. Kendilerini yoktan yere heder etmekte. Zamansız yapılan çoğu birliktelikler, gençlerimizin yetişme potansiyelini olumsuz şekilde etkilediğinden dolayı ileride telafisi olmayan olumsuz neticelerle kendilerini bir anda buluyorlar.

Genç beyinler delikanlı diye tabir edilen müthiş şekilde enerjiye sahipler. Enerjilerini olur olmaz şekilde tüketen bu gençler bizlerin geleceğidir. Üniversitelerde ve şehir merkezlerinde bulunan gençlik merkezleri tam manasıyla bu gençlere sağlıklı bir yaşam tarzı verememekte ve belli saatlerden sonra gençlere kapılarını kapatmakta! Tatil günlerinde kendilerini doğanın kucağında bulmak isteyenler İskenderun, Belen ve Arsuz’da boş zamanlarında geçireceği zaman ve zemini hazırlayacak tesislerde, beyinlerini ve enerjilerini boşaltacak bir merkezden yoksunlar.

Gençleri gündüz ve gece boş zamanlarında erkekli kızlı guruplarla ellerinde sigara ve bira şişeleri ile özgürce balıkçı barınağı gibi sessiz ve loş ortamlarda kendilerine göre zaman çizelgesinde eğlenip dururken görüyoruz. Burada en fazla görev; Valimiz ve Kaymakamlarımıza düşüyor!. Burada en fazla görev; yeni seçilen belediye başkanlarımıza düşüyor!.. Burada en fazla görev; Üniversite rektörüne düşüyor!..

Gelişmiş şehirlerimizde okuyan gençlerimiz, okulları bittikten sonra, bir daha asla kendi memleketine dönmüyor. Hayatını okuduğu kendince gelişmiş gördüğü şehirlerde ikamet ediyor. İskenderun, Arsuz ve Belen, tabiatın var gücüyle süslediği ve Allah’ın bizlere hediye ettiği bir lütuf. Dağ var, Deniz var, Amanoslar gibi tabiatın araştırmaya yönelik ender bir hazinemiz var, Suyumuz dillere destan, tarım ve turizm kendi içinde, dört mevsim yaşam alanlarımız var. Daha-daha neler var neler! Ama onu derinden inceleyecek bir beyinsel kurgularımız yok.

Osmaniye ilimizde yeni açılan çocuk parkı teknolojileri biraz abartılı olsa da yine de görülmeye değer. İskenderun’dan oraya gitmek biraz zor olsa yine görülmesi gerekir. Belki oraları gördüğümüz zaman kendi içimizde oluşan eksikliklerimizin farkına varırız.

Kendi gençliğimi hatırlıyorum, Beş on arkadaşlarla birlikte bisiklete biner, o eski külüstür yoldan Arsuz’a günü birlik gider gelirdik. Arkadaşlarla ne güzel eğlenir, vaktin nasıl geçtiğini bilmeden yorgun argın evimize dönerdik. Aynı şey Belen içinde geçerliydi. Doğayı tam manasıyla iliklerimize kadar işler ve mutluluğun doruklarında ikinci güne keyifle başlardık. Ne oldu bize neden bunca ağır yükün altında ezildikçe eziliyoruz. Tatil günü ne yapacağımızı bilmez haldeyiz. Sosyal tesisleri yapmak bu kadar zor mu? Yine bisikletle Arsuz’a gidip gelinmez mi? Artık gidilmez… O günler bir daha asla yaşanmaz!

Bir Pazar günü yeni teknolojilerle bezenen motosikletlerin o canhıraş bağırtılarıyla irkilmek var ya insanı bir anda çileden çıkartmaya yetiyor. Yürüyüş yapma keyfide insanı ürkütür durumda. Çoğalan arabalar dar yapılan Arsuz yolunu yarış pistine çevirmiş. Her gün yaralanmalı maddi hasarlı ve ölümlü kazalar. Çare; kendini bulmaya çalışan çocuk ve gençlerimizin eğitimleriyle bağlantılı yeni eğlence tesislerinin yapılarak, onların kullanacağı şekilde hizmetlerine açılmalı… Gelişen bölgemize yapılması gerekenler olması gerekenlerdir.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bu önemli konuyu belediye başkanlarıyla birlikte gündemde tutması ve yapılacak olan olumlu girişimlerin en önünde yer alması arzumuzdur. Kendisi bu konuda gerekli kültürel etkinlikleri gündemde tutan kişiliğiyle bölgemizde tanılıyor ve seviliyor. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ile Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven üçlüsünün, siyaset üstü bölgemize yapılması gerekenleri yapacaklarına inanıyorum.

Zaten seçim bildirgelerinde yapacaklarını teminat altına aldıklarının farkındayım. Önemli olan çocuklarımızın ve gençlerimizin ileriye dönük sosyal merkezlerde, şehrimizin ve bölgemizin güzellikleriyle bir olmalılar. Onların bunlara acil ihtiyaçları var!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here