ÇKD’den Hüyük’teki Traşlama ve Seyreltme İşlemine İlişkin CİMER’e Başvuru

0
51

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Arsuz Hüyük’de yapılan traşlama ve genç ağaçların seyreltme işlemine ilişkin olarak CİMER’e başvuru yaptıklarını söyledi.

Yaptıkları başvurunun içeriğini aktaran Kara; “Hatay İli Arsuz İlçesi Hüyük Mahallesinde yerleşim alanlarının üzerinde ormanlık alanlarda yol üzerinde ve bazı kısmi alanlarda bölgesel olarak genç ağaçların köklerinden ayrıldığı (kesim yapıldığı) ve traşlama işlemi yapıldığı görülmüştür. Vatandaşlardan İskenderun Çevre Koruma Derneğine gelen ihbarlar ve şikayetler hususunda genç ağaçların kesim işlemleri ile aşağıdaki sorularımıza cevap verilmesini bilgilerinize arz ederiz.

Söz konusu bölgede (Arsuz-Hüyük) Neden Traşlama işlemi yapılmıştır? Kesim işlemi ne zaman başlamıştır, kaç ağaç kesilmiştir? Kesim işlemi devam edecek midir? Edecek ise kaç ağaç daha kesilecektir? Kesim yapılan alan Maden Arama İşletme faaliyeti için ayrılan koordinatlara yakın mıdır? Yapılan işlem Yapay Gençleştirme işlemi midir? Kesilen ağaçlar kime satılmaktadır? Kesilen ağaçlar orman ürünü işleyen sektörlere hammadde mi olarak kullanılmaktadır? Traşlanan alanlarda fidan dikimi yapılacak mıdır? Eğer fidan dikimi yapılmayacaksa yapılan işlem hangi amaca hizmet etmektedir?” şeklinde CİMER’e başvuruda bulunduklarını duyurdu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here