Civelek’ten Mumcu İçin Anma Mesajı

0
74

mumcu anma1Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de Uğur Mumcu için bir anma mesajı yayınladı. Civelek mesajında şunları söyledi:

“Uğur Mumcu, araştırmacı, gazeteci-yazar ve akademisyen kimliğiyle her zaman doğru bilgiye ulaşmak için inatla, kararlılıkla çalıştı. Her aydın gibi toplumu aydınlatmak için aklıyla mücadele ediyordu. Doğru bilgi olmadan karanlıkları aydınlatmak mümkün değildi. Bunu biliyordu. ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz’ sözünü bir yaşam kılavuzu olarak, ders olarak bize miras bıraktı.

Uğur Mumcu’nun elinde silah yoktu, sadece kalemi vardı. Karanlık güçler tarafından vahşice katledildi. Ama kalemini yok edemediler. Uğur Mumcu’nun ve hainler tarafından katledilen Prof. Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı gibi onlarca aydınımızın kalemleri halkını ve yurdunu seven, aydınlanmadan yana olan bilim insanlarının, sanatçıların ve aydınların ellerinde yazmaya devam ediyor. Uğur Mumcu düşünceleri ve eserleriyle bizimle yaşıyor. Onu hiç unutmayacağız.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here