“Çiftçi Perişan, Tarım Yok Olup Gidecek”

0
27

CHP’li Parlar İsyan Etti

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Hatay’ın sorunlarını gündeme getirdi. Parlar, “İktidar Hatay’a önem vermiyor” dedi. Hatay’ın sorunlarını gündeme taşıyan CHP İl Başkanı Parlar, eleştiri oklarını iktidara yöneltirken, bu problemleri ise madde-madde şöyle sıraladı:

“Çiftçi Gırtlağa Kadar Borç Batağında”

“Sözde desteklenen çiftçilere ödenmeyen ve geç ödenen prim desteklemeleri yüzünden Hatay çiftçisi gırtlağa kadar borç batağında. Borç batağındaki çiftçinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ne faizi siliniyor ne de yeni bir yapılandırma çalışması var. Hatay çiftçisi üretmek istiyor. Sözde değil gerçekten destek bekliyor.”

“Tarım Yok Olup Gidecek”

Fiyatlar ve maliyetlerle eleştirilerini sürdüren CHP’li Parlar şöyle devam etti:

“2020’nin başında soğanda ve 2020’nin mart sonunda limonda alınan yanlış ihracat kısıtlaması ve kararları Hataylı çiftçiyi ve ihracatçıyı perişan etti. Ovadaki havucun üreticiden çıkış fiyatı maliyet fiyatının altında. Havuç üreticisine de destek verilmiyor. Böyle giderse Hatay’da havuç tarımı yok olup gidecek.

“Angus Kokusundan Dolayı Yerli Turist Gelmez Oldu”

Hayvancılık üretimini geliştirmek ve teşvik etmek yerine ülkemize canlı hayvan ithalatı yapılmaktadır ve hükümet söylediği gibi tedbirli davranmamaktadır. Angus kokusundan dolayı İskenderun’a yerli turist gelmez olmuş, halk evlerinde oturamaz, yemek yiyemez hale gelmiştir. Tüm başvuru ve şikâyetler sonuçsuz kalmış, halkın yaşam kalitesi düşmüştür. Şehri yaşanmaz kılan kötü kokunun önlenmesi ve hastalık risklerinin oluşmaması için gerekli denetim ve çalışmalar yapılmalıdır. Angus sorunu nihai çözüme kavuşturulmalıdır.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here