CHP’liler Ata’sının Huzurundaydı!

0
70

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Örgütü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenlerine katıldı. Atatürk Anıt Alanında düzenlenen çelenk töreninin ardından özel bir tören düzenleyen CHP İskenderun Ailesi, Ata’nın manevi huzuruna çelenk sundu. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunan CHP’liler akabinde İstiklal Marşımızı okudu.

Burada kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Yirminci yüzyıla damgasını vuran ve ezilen ulusların esin kaynağı, yeri doldurulamayacak bir büyük devrimci ve devlet adamının aramızdan ayrılışının 82. yılında O’nu arıyoruz, özlüyoruz ve saygıyla anıyoruz. Ulusal Kurtuluş Savaşı ile bize bağımsızlığı armağan eden, ülkemizi Teokratik Devletten ‘Demokratik Laik Cumhuriyet’e insanlarımızı kulluktan özgür birey olmaya taşıyan yüce Atatürk’e borcumuzu ödeyemeyiz.

Dış ve iç düşmanlar ve onların yerli işbirlikçilerine karşı iki büyük eserini hem kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyeti hem de Cumhuriyet Halk Partisini dimdik ayakta tutmaya, devrimlerini, bize kazandırdığı sayısız eserlerini korumaya, aydınlanma yürüyüşümüzü sürdürmeye kararlıyız. Bu yolda ölmek var dönmek yok. rahat uyu büyük Atatürk!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here