CHP’li Yüksel; “Siz Milli Değil, Vatan Hainisiniz”

0
87

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Siz Milli Değil, Vatan Hainisiniz”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık basın toplantısını, ilçe binasında gerçekleştirdi.

İlçe Yönetimi ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları, partiye yürekten gönül verenlerle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak için her şeyi yaptıklarını, gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Yüksel; “Her türlü fitne fesata rağmen ayakta duruyoruz, Allah’ın verdiği aklı, fikri, gözü kullanıyoruz ve meydan okuyoruz! Haksızlığa, adaletsizliğe, vurguna, talana ve fitne, fesat, gıybete meydan okuyoruz. Susmuyoruz, susmayacağız, susturamayacaklar” dedi.

Azerbaycan’ın Yanındayız

Emperyalist güçlerin tarih boyu güçsüz devletleri kullandığını ve kışkırttığını söyleyen Yüksel, Azerbaycan’ın savaşın eşiğinde olduğunu hatırlatarak; “Dış güçler, emperyalist güçler hiç rahat durmuyor. Türkiye’yi bir cenderenin içerisine alma çabaları tarih boyu devam ediyor, devam edecek. Onun için dik duracağız, onurlu duracağız ve bu haksızlığa karşı meydan okumaya devam edeceğiz. Bugün Ermenistan Azerbaycan toprağını zapt etmiştir, kendi hakkı olmadığı halde Azerbaycan toprağını yıllardan bu yana işgal etmiştir. Tek çare işgal ettiği topraklardan geri çekilmek, Azerbaycanlı toprağına saygı duymak ve Emperyalist güçlerin maşası olmaktan vazgeçmektir. Can Azerbaycan yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Suudi Arabistan’ın ülkemize uyguladığı ambargodan da söz eden Yüksel; “Bu güzel vatan, her tarafından tarih kokan, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ile dünyanın gıpta ile baktığı güzel ülkemize güya din kardeşi dediğimiz, ambargo uyguluyor. Hiçbir ülke ile aramız iyi değil, sadece Katar! Öyle bir dış politika izlersiniz ki seninle iyi geçinmeye mecbur edersiniz. O seni kıskacına alacağına sen onu kıskaca alırsın ve o sana ambargo uygulayamaz, sana düşman gözüyle bakamaz. Ama izlediğimiz dış politikada geldiğimiz nokta maalesef bu. Suudi Arabistan Kralı için bayrakları yarıya indirip günlerce yas tutmamış mıydık? Şimdi ne haldeyiz” diye konuştu.

Bu Ülkede Sizden Büyük Halk Var!

Anayasa mahkemesine karşı alınan tavrı da sert bir dille eleştiren Yüksel; “Anayasa Mahkemesi Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasasına, Kanunlara sahip çıkıyor. Türkiye’de güvenliği sağlaması gereken güvenlikten sorumlu bir bakan Anayasa Mahkemesi üyelerine; ‘Hadi bakayım bisikletle tek başına işe git gel’ diyor. Şu geldiğimiz manzaraya bakın, yönetime bakın, şu yönetim anlayışına bakın. Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor demiştim yine diyorum. Şimdi iktidarın küçük ortağı ‘Anayasa Mahkemesi tekrar gözden geçirilsin’ diyor. Bu şekilde bir manzara olabilir mi, bu şekilde bir yaklaşım olabilir mi? Anayasa Mahkemesi’nin kanunları sizin keyfinize göre mi yazılacak, sizin keyfinize göre mi kararlar alınacak? Unutmayın bu ülkede sizden büyük halk var, bu Dünyada sizden büyük Yaradan var” şeklinde konuştu.

Çocuklarınızı Tarikatlara Emanet Etmeyin!

Son 10 yılda 300 binden fazla çocuğumuza cinsel istismarda bulunulduğunu belgelerle açıklayan Yüksel, ailelere çağrıda bulunarak; “En büyük tarikat ailedir, çocuğunuzu hiçbir tarikata, hiçbir kuruluşu emanet etmeyin, çocuklarınıza sahip çıkın. Rakamlar ortada, olanları canımız yanarak izliyoruz. Ülkemizde maalesef en büyük kazanç din ticareti. Din üzerinden siyaset en büyük kazanca dönüşmüştür. Her türlü maskeyi takıyorlar. Kutsal Dinimizi maske gibi kullanarak her türlü terbiyesizliği, ahlaksızlığı, vurgunu ve talanı yapıyorlar. Bugün ülkemizdeki tarikatlar okul sahibi, servet sahibi, gayrimenkul sahibi, televizyon sahibi, basın sektörünün sahibi olmuştur ve servetlerine servet katıyorlar. Lütfen çocuklarınızı tarikatlara emanet etmeyin” diye konuştu.

İşte CHP Farkı!

Eğitim durumunun ülkemizde maalesef içler acısı durumda olduğunu ve pandemi sürecinde daha da kötüleştiğini kaydeden Yüksel; “Kars’ta çocuklar kilometrelerce yürüyor, bir tepeye gidiyor, o tepede az bir şey internet çekiyor o şekilde ders çalışıyorlar, önlerine briketlerden sıra yaparak, o tepede, o soğukta eğitim almaya çalışıyorlar. Bir öğretmenimiz Kahramanmaraş’ta çocuklarına eğitim verebilmek için bir tepeye çıktı arkasından kalp krizi geçirdi, öğretmenimizi kaybettik.

Bu ülkenin gelir kaynağı nereye gidiyor hiç sormuyor musunuz? Eğitime bakamayacaksanız siz niye varsınız? Buradan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını kutluyorum. Telefon şirketi ile temasa geçti, bugün yarın eğitim verebilmek için anlaşma yapacak. Devletin yapması gerekeni benim Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediye başkanım yapıyor. Yine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanım mobil araçlarla interneti sokağa, mahalleye götürüyor ve öğrencinin ders çalışması için imkan sağlıyor, kutluyorum, alınlarından öpüyorum. Budur işte halkın yanında olmak, halka hakkını teslim etmek budur işte! İşte bu CHP farkı!” dedi.

2011 yılında açıklanan pakette 2023 yılında kişi başına düşecek milli gelirin 25 bin dolar olacağını duyurmalarına rağmen geçtiğimiz günlerde ekonomi bakanının 2023 yılı için kişi başı milli geliri 10 bin dolar olarak açıkladığını hatırlatan Yüksel; “13.000 dolar gitmiş. Daha 2023 gelmeden ülkeyi iflasa sürüklemişler. Esnafın yüzü gülmüyor, geleceği göremiyor, kepenk kapatıyor. Esnafa sahip çıkmak gerekir. Yine gülünç bir manzara ile karşı karşıya kaldık. Açılan fabrika 300 tane Gaziantep’te diyorlar. Gaziantep’te işsiz çocuğu olan bağırıyor ‘Nerede bu fabrikalar çocuğumu işe sokacağım’. Sonra öğreniyoruz ki bu fabrikaların bazıları 10 yıl önce, bazıları 15 yıl önce, bazıları da 30 yıl önce açılmış” dedi.

Sağlık Bakanının, ‘Belirtisi olmayan ama testi pozitif çıkanları hasta vaka sayısına eklemiyoruz’ açıklamasına da değinen Yüksel; “Sağlıkta gelinen durum, o da ayrı bir içler acısı bir durum. Fabrika açarken yalan, sağlıktaki durumu açıklarken yalan… Böyle yönetiliyor ülke. Grip mevsimi geliyor ülkemizde şu anda mutlaka zatürree aşısı ve grip aşısı olması gereken belli bir yaş üzerinde hasta sayımız var ve ortada grip aşısı yok, ortada zatürree aşısı da yok. Bunun planlaması yapılmamış, bu öngörülmemiş, yönetilmediğimizin, savrulduğumuzun en büyük kanıtı. Üç kuruşluk maskeyi dağıtamayanlar şu anda Türkiye’de grip aşısı ve Zatürre aşısı konusunda da yine yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.

Herkese hain, terörist diyorlar ya, bakın en büyük hain, terörist kim? Yunanistan tarih boyu bize düşman, hala düşmanlık besliyor. Yunanistan’ın ümüğünü sıkarız, tükürüğümüz ile boğarız diyenler, Yunanistan’la bu haldeyken, Yunanistan’dan 158 bin 441 ton pamuk ithal etti. Yine Yunanistan’dan pirinç aldılar. Hain kim? Türk çiftçisini öldüreceksin, açlığa mahkum edeceksin, pamuk ekmeği bilmeyen Yunanistan’dan pamuk alacaksın, bu vatana ihanet edeceksin. Siz ne yerlisiniz ne millisiniz. Gayri yerli, gayri millisiniz. Siz vatan hainisiniz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here