CHP’li Vekiller Fişleniyor mu?

0
66

fişleme iddiası1CHP’de bazı milletvekillerin fişlendiği iddia edilen belgelerin ortaya çıkması, tartışmalara neden oldu. CHP, fişleme nedeniyle hükümeti suçlarken; MİT ise iddiaları kabul etmedi.

Hürriyet gazetesinde yer alan belgelerde; Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Kamer Genç, Levent Gök, Mevlüt Dudu, Nihat Matkap, İlhan Cihaner ve Emine Ülker Tarhan ile eski Hatay milletvekili Fuat Çay hakkında birçok bilgiye yer verildi. Milletvekillerin geçmişleri ve konuşmalarının yer aldığı fişleme belgelerinde “Alevi Kurultayı’na katıldı”, “Açlık grevine destek verdi” gibi ifadeler de yer aldı.

Belgelerde Hüseyin Aygün hakkında daha önce gözaltına alındığı, Emeğin Partisi etkinliklerine katıldığı belirtildi. Aygün’ün açlık grevi eylemine destek verdiği bilgisi de yer aldı. Levent Gök hakkındaki belgede ise öğrencilik yıllarında gözaltına alındığı bilgisine yer verildi. Gök’ün, Dikmen Vadisi’ndeki yıkıma engel olmaya çalışan vatandaşlar arasında bulunduğu da ifade edildi.

Kamer Genç’in ise bazı resepsiyonlara katıldığı belirtilen belgelerde, 2. Büyük Alevi Kurultayı’nda bulunduğu bilgisine yer verildi. Nihat Matkap’ın ise geçmişte “aşırı sol görüşlü” olduğu belirtilirken, 2008 yılında Suriye’ye giderek THKP/C Acilciler üyeleriyle görüşmeler yaptığı öne sürüldü. İlhan Cihaner’in PKK’ya yardım ettiğine yönelik iddiaların hatırlatıldığı belgelerde, Nakşibendî üyelerine yönelik yaptığı soruşturmadan da bahsedildi.

Meclis Açıldığında Gereken Yapılacak

Belgelerin kendilerine ulaştığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuyla ilgili TBMM açıldığında gerekeni yapacaklarını söyledi. Olaydan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tutan CHP Lideri Kılıçdaroğlu; “Muhalefete tahammül edemiyor. Devletin kurumlarını ana muhalefet partisinin peşine takmışlar. Bu bilgi bize daha önce geldi. Biz de araştırıyoruz. Çok vahim olduğunu herkesin bilmesini isteriz. Biz neyi düşünüyorsak, zaten bunu açık yüreklilikle ifade ediyoruz. Milletvekilleri parti yöneticileri fişlenmiş. Başbakan bu izlemenin şifrelerini daha önce vermişti” dedi.

Öte yandan, haberin yayınlandığı gazeteye konuşan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkilileri ise fişleme iddialarını reddetti.

“Başbakan Erdoğan Ne Kadar Viski-Altın Kaçakçısı İse Ben De O Kadar Rakı Kaçakçısıyım”

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da yerel seçimlere giderken CHP’nin yükselişini önlemek, Ak Parti’nin çöküşünü gözlerden gizlemek için bazı tertiplerin ve operasyonların başlatıldığını iddia etti.

Bazı gazetelerde kendisiyle ilgili yer alan ‘rakı kaçakçılığı’ dâhil, söylentiye dayalı diğer suçlamaların da bu tertibin bir parçası olduğunu ifade eden Nihat Matkap; “Ancak polis devletinde görülebilecek bu iftira kampanyasını lanetliyor ve diyorum ki Başbakan Erdoğan ne kadar viski ve altın kaçakçısı ise ben de o kadar rakı kaçakçısıyım. Sadece bunu söylemekle kalmıyorum; iki elim, iç ve dış politikasıyla çamura saplanan ve Türkiye’yi de Ortadoğu batağına sürükleyen AKP’nin hizmetinde olanların yakasında olacaktır” dedi.

Milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı olmadığını ve bu nedenle kendisi hakkında da müfteriler hakkında da suç duyurusunda bulunacağını belirten Matkap; “İktidar kaynaklı fişlemelerle suçlamaları bu tertibi hazırlayanların suratına çarpacağım. Bunu herkes görecek” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here