CHP’li Uyar Tıp Bayramını Kutladı

0
64

Cumhuriyet Halk Partisi Dr. Süleyman Uyar, yayınladığı yazılı bir mesajla 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Hekimlerin, insanları sağlıklarına kavuşturmak için hiçbir ideolojinin, öğretinin kölesi olmadan, ayrım gözetmeksizin özveriyle çalıştıklarına vurgu yapan Uyar, hekimlerin şimdilerde mutsuz ve büyük endişeler içinde olduklarını ifade etti.

Sağlık alanında yaşanan sorunların hatırlatılması için 14 Mart’ın önem arz ettiğini belirten Uyar; “Birçok hastanemizin eksik koşullarına,  ekipman eksikliğine, kısıtlı sosyal haklarına ve çalışma hayatlarının yoğunluğuna rağmen insanlarımıza iyi bir hizmet götürmeyi kendilerine ilke edinmiş sağlık çalışanlarımızın olması halkımızın büyük bir şansıdır. 14 Mart günü ise sağlık alanında çalışan insanlarımızın sorunlarının gerekli mercilere hatırlatılması için önemli bir fırsattır.

Sağlık çalışanlarına son günlerde artan şiddet girişimlerini de kınıyorum. Hastalıklarımıza deva bulan ve bizlere şifa dağıtan doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve sağlık alanında çalışan tüm personeller ile kendilerini yetiştiren öğretim görevlileri ve tıp alanında öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım” dedi.

Yaşama Hakkı, Sağlıklı Yaşamdan Geçer!

Bir insanın en temel hakkının yaşama hakkı olduğuna işaret eden CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen ise “Bu hakkı en güzel şekilde yaşamanın yoluysa sağlıklı yaşamaktan geçer” dedi. Sağlıklı bireylerin bulunduğu, her bireyin rahat bir şekilde bu hakkı elde ettiği bir toplumda sorunların en aza indiğini ve başarıların artığının görüldüğüne de işaret eden Yeşilmen; “Başta doktorlar olmak üzere tıp alanında çalışan herkesin geleceğe katkısı unutulmamalıdır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ sözü Türk doktorlarının öneminin en büyük ispatıdır. Bütün tıp alanında çalışanların bayramını kutluyorum. Sağlığın iktidara değil, tüm halka hizmet ettiği; sağlık sorunlarının en aza indirgendiği, sağlıklı, mutlu başarılı yarınlar diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here