CHP’li Özgün; “Artık Ciddi, Kalıcı ve Somut Bir Çözüm Gerekmektedir”

0
62

CHP Hatay İl Başkanı Av. Halil İbrahim Özgün, son zamanlarda Türkiye’nin her noktasında Suriyeliler ile vatandaşlarımız arasında yaşanan gerilimli olayların basında çok sık yer almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP olarak Suriye savaşının başından beri aynı uyarıları yaptıklarını hatırlatan Özgün; “Suriyeli sığınmacıların kontrolsüz ve denetimsiz şekilde yurda sokulmasına hep karşı çıktık. Muhacirlere ensar olalım deyip, Suriyelileri ucuz işgücü, kıymetsiz asker ya da oy deposu olarak görmedik.

Savaştan kaçan sığınmacılara kapılar elbette açılmalıydı ancak gelinen noktada artık ciddi kalıcı ve somut bir çözüm gerekmektedir. Bir an önce Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’la masaya oturulmalıdır. Suriyeli sığınmacıların can ve mal güvenliği sağlanarak yurtlarına gönderilmeleri gerekmektedir. Özellikle ekonomik krizler zamanında ırkçılık daha fazla hortlar.

Ekonomik krizin faturasını ırkçı unsurların günahsız Suriyelilere kesmesinin önüne geçilmesi devletin görevidir. Devlet bunu asker ve polisle değil, diplomasiyle çözecektir. Suriye ile diyalog süreci başlatılmalıdır. Suriyelilerin korunması, onların vatanlarına geri gönderilmesiyle olur. Böylece vatandaşlarımız da, ülkemiz de, devletimiz de türlü belalardan korunmuş olacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here