CHP’li Mansuroğlu; “Birliğimize Zarar Veremezler”

0
55

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, geçtiğimiz günlerde yaşadığımız yangın felaketinin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Genel Merkezlerinden gelen heyet, Milletvekilleri, il ve İlçe Başkanları, yönetim kurulları, Gençlik ve Kadın Kolları ile ilk andan itibaren yangın bölgelerinde yurttaşların yanında olduklarını kaydeden Mansuroğlu, çalışmalara katkı sunduklarını ve insanların yaralarının sarılması adına çaba sarf ettiklerini kaydetti. Önümüzdeki süreçte de bu çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Mansuroğlu; “Önceliğimiz yangından zarar gören insanlarımızın zararlarının tazmini ve yanan bölgelerin yeniden ağaçlandırılması konularıdır.

Hepinizin malumu olduğu üzere son günlerde barışın başkentine, Kardeşliğin coğrafyasına alçakça, kahpece saldırılar yapılıyor. Siyaseten bizi bölemeyenler böyle haince davranarak birliğimizi dirliğimizi bozmak istiyorlar. Halkımızın üzüntülerinin ve hassasiyetlerinin yüksek olduğu bu yangın felaketinin nedenleri doğru şekilde araştırılıp anlaşılmadan bazı kişilerin sosyal medyadan yaptıkları paylaşımların kardeşliğimize zarar verebileceğini düşünüyorum. Bize düşen kendi başımıza hareket edip yanlış yapmak değil emniyet güçlerine ve kolluk birimlerine sorumlu bir Türk vatandaşı olarak yardımcı olmaktır. Halkımızı galeyana getirebilecek olaylara engel olmaktır. Başta biz siyasiler bu konuda gereğini yapmalıyız. Bize yakışan da budur. Aynı zamanda değerli basınımızın da bu yönde çalışmalar yaptığını sevinerek takip ediyoruz. Yedi düvelin diz çöktüremediği Türk ulusuna üç beş çakal soyunun gücü yetmez. Aksine bunlara uyarsak emellerine ulaşmış olurlar.

Özellikle içerisinde bulunduğumuz Pandemi sürecinde yaşadığımız bu olaylar hiçbir siyasi rant ve kaygı duymadan birbirimize hoşgörü ile kardeşçe bakmamızı gerektiriyor. Ortak düşmanlarımızı güldürmemek adına ben diyorum ki; Biz bu coğrafyada yüzyıllardır kardeşçe yaşadık bu kahpeliğiniz belki malımıza, ortak zenginliğimize zarar verir ama dostluğumuza, birliğimize zarar veremez.

ÇAĞRIMDIR; hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun hangi kıymetli etnik yapıya dahil olursa olsun tüm hemşerilerimizi bu felaketler karşısında yan yana dimdik beraber duruş sergilemeye çağırıyorum, her sorumlu Türk vatandaşı gibi söz veriyoruz; Bizler bu yaraların en kısa zamanda sarılması için elimizden gelen her türlü çaba ve fedakarlığı göstereceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here