CHP’li Kadınlar Yürüdü!

1
80

kadınlar yürüdü1“AKP’ye İnat, Kadınlı-Erkekli Yaşamımızı Kardeşçe Sürdüreceğiz”

İskenderun’da CHP’li kadınlar, dün “Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı”nın verilişinin 79. yıldönümünde üstgeçitten Atatürk Anıt Alanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler. Atatürk Anıt Alanında konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Beyaz Karaman; “Çağdışı zihniyetleri, bizleri evlere hapsetmek isteyenleri tarihin çöplüğüne atana kadar hiç durmayacağız” dedi.

Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği günün yıldönümü ile ilgili yürüyüş yapan CHP’li kadınlara, İlçe Yönetimi, İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Mursaloğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Kahraman, Arsuz Belediye Başkan Aday Adayı Yıldız Bor ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun eşi Suzan Dudu da eşlik etti.

Kadınlar Sosyal Yaşamdan Uzaklaştırılıyor

Ellerine aldıkları dövizler, parti flamaları ve Türk Bayrakları ile Atatürk Anıt Alanına kadar sloganlar eşliğinde yürüyen CHP’li kadınlar adına Kadın Kolları Başkanı Karaman burada bir konuşma da yaptı. Partililere seslenen Karaman; “Kadın erkek eşitliği alanında bütün hakların verildiği 5 Ararlık tarihinin 79. yıl dönümünü kutluyoruz. 79 yıl önce Atatürk’ün çağdaş düşüncesinin bir sonucu olarak hayatın her alanında erkeklerle eşitlik bizlere verildi. Bugüne baktığımızda 11 yıldır ülkemizi yöneten AKP iktidarı bu haklarımızı elimizden almak istiyor. Kaç çocuk doğuracağımıza başbakan karar veriyor. Çocuklarımızın namus bekçiliğini yapmaya soyunarak özel yaşamımıza müdahale ediyorlar.

Kürtaj söylem ve yönetmeleri ile kadınlara gebeliği her koşul altında kabul ettirmeye çalışıyorlar. Çocuk sayısında diretiyorlar ama doğan çocukların nasıl bakılacağı, nasıl okutulacağı ve nasıl iş bulunacağını hiç düşünmüyorlar. AKP’nin ve başbakanın tüm öneri ve uygulamaları, bizleri yani kadınları iş hayatından, sosyal yaşamdan uzaklaştırmaya çalıştığının somut kanıtıdır.

kadınlar yürüdü2

Erdoğan’a İnat Yaşamımızı Kardeşçe Sürdüreceğiz

Bizler CHP Kadınları, Atatürk kadınları olarak buna hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. ‘Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplum felçlidir’ diyerek, bizlere eşitlik olanağı veren Atatürk bizim her zaman ışığımız olacaktır.

Erdoğan’a inat, AKP’ye inat, kadınlı-erkekli yaşamımızı kardeşçe sürdüreceğiz. Çağdışı zihniyetleri, bizleri evlere hapsetmek isteyenleri tarihin çöplüğüne atana kadar hiç durmayacağız. Bu ateşi 5 Aralık 1934 tarihinde Atatürk yaktı, sonsuza kadar bizler ve kızlı-erkekli çocuklarımız sürdürecektir” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından ulu Önder Atatürk’ün manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal Marşımız okundu. CHP’li kadınlar dağılmadan önce andımızı da hep bir ağızdan okudular.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here