CHP Meclis Grubu, Meclis Oturumunu Terk Etti!

0
87

İskenderun Belediye Meclisinde Gergin Dakikalar!

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplandı. Sakin başlayan mecliste gündem dışı konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mutlu’yu, Başkan Tosyalı’nın yalan söylemekle suçlamasıyla mecliste gergin dakikalar yaşandı. Başkan Tosyalı’nın sözünü geri almaması üzerine CHP Grubu Meclisi terk etti.

Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı konuşmalar yapıldı. Peynirciler Pasajı esnaflarının durumu hakkında konuşan Ali Mutlu, esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini savunurken, Başkan Tosyalı, Ali Mutlu’yu ‘yalan’ söylemekle suçladı. Yasalar ışığında belgelerle konuştuğunu ifade eden Mutlu’ya karşı Başkan Tosyalı’nın tavrını değiştirmemesi üzerine, CHP Meclis Grubu meclis oturumunu terk etti.

Bir CHP Meclis Üyesinin salonu terk etmemesiyle salt çoğunluğun sağlanması üzerine meclis toplantısına devam edilirken, CHP Meclis Grubu belediye binası önünde açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı tutumundan ötürü protesto ettiklerini ifade eden CHP Grup Başkan Vekili Ali Mutlu, salonu terk etme sebepleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“2016 yılından beri Peynirciler Pasajında bulunan esnafla herhangi bir kira sözleşmesi yapılmamış ve tebligat gitmemiştir. Son zamanlarda 7256 sayılı bir yasa çıktı. Bu yasa şunu der; ‘31 Ağustos 2020 tarihine kadar devlette borcu olanlar başvurarak 36 ay yapılandırma hakkına sahipler veya taksitle borcunu ödeyebilirler.’ Bunun olabilmesi için bu tebligatların en geç 16 Kasım 2020’ye kadar ilgili kişilere, esnafımıza tebliğ edilmesi gerekiyordu. Ne yazık ki İskenderun Belediyesi, bir önceki dönem ve bu dönem bunu yapmamış.

2 yıldır bu arkadaşlar görevde, mevcut beceriksiz yapı görevde, 2 yılda bu arkadaşlar herhangi bir açıklama, esnafa bir tebligat, bir bildirim yapmadan bu arkadaşlarımızın esnafımızın kanunundan yararlanma hakkını elinden almışlar. Çünkü bu arkadaşlarımıza tebliğ edilen bir borç yok ve o yüzden bu kanundan yararlanamadılar. 2 yıldır Fatih Tosyalı belediye başkanıdır, 2 yıldır borç tebligatı, kira sözleşmesi, kira ihalesi yapmamıştır. Bu parayı vatandaştan tahsil edemezler, sorumlu görevini yapmayanlardır.

İskenderun halkı, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubuna denetleme, araştırma ve sorgulama görevi vermiştir. Ne yazık ki görevini yapmayan Ak Partili Belediye esnafı mağdur etmiştir. Mecliste de, meclise yakışmayan bir kelime kullanmıştır. Grup Başkan Vekiline dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerine, kimse yalancısın diyemez.

Yasa açıktır, nettir. Ancak burada demokrasi yok, paylaşım yok. Biz meclis grubu olarak bu hukuk tanımayan anlayışı protesto etmek için meclisi terk ettik.” (Haber: Helga TERBİYELİ)Formun Üstü

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here