CHP Meclis Grubu Kararlı; “Sattırmayacağız!”

0
135

İskenderun Belediyesinin Cumhuriyet Halk Parti (CHP)’li Meclis Üyeleri, Şubat ayı meclis oturumu öncesi, partilerinin ilçe binasında yaptıkları basın açıklamasında “Kentimizin gayrimenkullerini kimseye sattırmayacağız” dediler. Kentin mallarının mevcut belediye yönetimi tarafından satılmak istendiğini iddia eden meclis üyeleri buna müsaade etmeyeceklerini ifade ettiler.

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “İskenderun hovardaca yönetilmeye çalışıyor. İskenderun halkı tarihi bir yanılgı içerisinde! Merkezi hükümete yakın bir idare seçtiler, iddiaları oydu ki; İskenderun’u uçuracaklardı. Ama maalesef geldiğimiz günlerde hepinizin de şahit olduğu gibi İskenderun tüm zenginlikleri, doğal kaynakları, ağacı, denizi, ormanı katledildi. Bu kafada olan yönetimden başka bir şey beklemek iyimserlik olurdu” diye konuştu.

Yaklaşan genel seçimlere yönelik de konuşan Mansuroğlu; “Hak, hukuk, adaletin tescili, insanların özgürce düşüncelerini söyleyebildiği bir ülkede mi yaşamak istiyorsunuz, yoksa çağın gerisinde kalan hilafet sistemiyle mi yönetilmek istiyorsunuz? Bunun kararını vereceksiniz. Biz Türkiye’de hilafet sistemi istemiyoruz. Biz çağdaş bir yönetimden yana, Kemalist, Atatürkçü, özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz. Biz inanıyoruz ki Türkiye’deki seçimi altılı masanın adayı eze-eze alacak!” dedi.

“Yangından Mal mı Kaçırıyorlar?”

Daha sonra yapılacak meclis oturumundaki gündem maddeleri ile ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Fatin Bereketoğlu; “Burayı bölgenin parlayan yıldızı yapacağız dediler, İskenderun’a iktidarın sağladığı ciddi bir yatırım gelmedi. Önümüze hep gayrimenkul satışları geldi. Borçlanmalara, olumlu dönüşler gelir umuduyla hep destek verdik. Elle tutulur gerçekleşmiş bir projeyi göremedik.

Bugün de meclis toplantısı var. Meclis gündeminde yeni projelerle İskenderun halkını 383 Milyon TL borçlandırma talebi var. Bu borçlanmanın yanı sıra merkezde bulunan İskenderun halkına ait olan 5 mükemmel gayrimenkul satışa sunuluyor. Son bir yılları kaldı acaba amaç nedir? Yangından mal kaçırma operasyonu mu vardır? Bugünkü mecliste gerekli tepkilerimizi göstereceğiz” diye konuştu.

“Davaların Takipçisiyiz, Kazanacağız”

İskenderun halkının, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, İskenderun’a daha çok hizmet gelmesi amacıyla yerel ve genel yönetimi birleştirdiğini hatırlatan CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu da; “Maalesef 4 yıl içerisinde İskenderun’da tek bir proje üretemediler. Ürettik dediği projelerin hiçbiri de kendilerine ait değildir TOKİ’ye aittir. Örneğin kütüphane, örneğin yeni stat! Devam eden inşaatların ihale makamı TOKİ. İskenderun Belediyesinin ürettiği bir proje yok.

Geldikleri ilk hafta İskenderun’un envanterini çıkardılar. 1939 yılından beri edinilen mallarımızı mülkümüzü tek-tek tespit ederek satışa çıkardılar ve dediler ki borç ödüyoruz. İskenderun Belediyesinin 1939 yılından günümüze toplam borcu 232 milyon TL idi. Ne kadar değerli yerimiz varsa buldular, ilk başta Kızlar Manastırını buldular, CHP’li meclis grubu gerekli girişimleri yaparak orayı Tabiat Varlığı olarak tescil ettirdi, dokunamadılar.

Akçay’da plaj yapacağım, mega proje diye sundu, 6 dönümlük yeri sattı, kime sattığını bilmiyoruz. Sakarya Mahallesinde Sayek’lerden gasp edilen yeri hazineye devretti, hazineden sonra kim aldı bilmiyoruz. Sarıseki’deki spor kompleksini hazineye devretti.

Bunlara Karşı Mücadelemizi Verdik, Vereceğiz…

Biz bunlara karşı mücadelemizi verdik. 2019’un 12. ayında meclise 3 önerge ile geldiler, önergeler farklı-farklı ama hepsinin içeriği aynı. Halk tarafından seçilmiş meclisin yetkilerini oy çokluğuyla meclisten alarak bir kişiye devrettiler. Meclis tavsiye edildi. Bütün yetkiler Fatih Tosyalı’ya verildi.

CHP Grubu olarak açtığımız üç dava vardı. Hem bölge idare mahkemesinde hem istinafta üç davanın ikisini kazanarak yetkileri meclise iade ettik ama bu sürede işlediği suçlar var. Mahkemenin verdiği karar şudur; ‘Sen belediyeye ait bir yeri meclisin izni olmadan devredemezsin…’ Bu bir suç. Üçüncü davamız kalmıştı o da geldi. İskenderun halkına ait 16.678 m2’lik yerin satış yetkisinin verilmesi reddedildi. CHP Gurubu bunu da kazandı. Sattırmayacağız, Sattırmayacağız!

Son bir yılı kalmış bu kez 383 Milyon TL borçlanma yetkisi istiyor. Ne yapacaksın? Proje getir. Getirdiğin hayali projelerle İskenderun halkını kandıramazsın. Onun için biz bu borçlanma yetkisine şerh koyacağız, hayır oyu kullanacağız, yine mahkemeye taşıyacağız.

İskenderun’un kalbi olan yerler var. Eski hal pazarını satacağım diyor, bu mecliste gündeme getirmiş, sattırmayız! Dumlupınar’daki lunaparkın yerini satacağım diyor. Numune mahallesindeki 20,605 m2lik belediye garajını satacağım diyor.

Hangi yandaşa ne için satacaksın? Ne üreteceksin? Sende gidiyorsun, yukarıdakiler de gidiyor. Geliyor gelmekte olan! CHP Meclis Grubu olarak davaların sonuna kadar takipçisiyiz, kazanacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here