CHP 99. Yıldönümünü Kutladı!

0
46

Parlar; “CHP Olduğu Müddetçe Cumhuriyetimiz de İlelebet Var Olacaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Teşkilatı, partilerinin kuruluşunun 99. yıldönümü münasebetiyle dayanışma gecesi düzenledi.

İsa Taş Kır Salonunda düzenlenen geceye, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, İl Başkanı Ramiz Parlar, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi ile kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, Hatay Büyükşehir Belediyesi 2. Bölge İtfaiye Müdürü Ahmet Serhat Beydilli, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Barın, Deva Partisi İlçe Başkanı Güven Gündüz, Demokrat Parti İlçe Başkanı Bilal Karaosman, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, çevre ilçe başkanları, önceki dönem milletvekilleri, bazı oda ve sendika başkanları, basın mensupları ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

13’cü Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu…

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan gecede açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Hepinizi bir arada görmekten, sayın vekillerimle, belediye başkanlarımla, belediye meclis üyelerimle, kurultay delegelerimle, kadın kollarımla, gençlik kollarımla, yönetimimle, çok değerli şeref misafirlerim millet ittifakı ilçe başkanlarımla bir arada olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Bu memleketi sizler kurtaracaksınız, bizler kurtaracağız, hep beraber, el ele kurtaracağız. Millet ittifakı arkadaşlarımız da aramızdalar. İzinlerini alarak ben kendi şahsi düşüncemi söylemek istiyorum. Bu memleketi 12. cumhurbaşkanından sonra inşallah 13. cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kurtaracak” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de, ‘Çok değerli ailem’ diyerek sözlerine başlarken; “Değerli yol arkadaşlarım, istiklalin ve istikbalin teminatı, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, demokrasi ve aydınlanmanın sönmeyecek meşalesi, umudun adı, vatanı kurtaran ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, Cumhuriyet Halk Partimiz 99 yaşında, kutlu olsun!

Bizler 99 yıl önce bugünkü durumdan çok daha zor şartlar altında küllerinden doğan bir milletin çocukları olarak Cumhuriyeti kurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşları olan en büyük devrimleri gerçekleştirmiş Cumhuriyet Halk Partisi’nin şerefli üyeleriyiz. Yıldönümümüz kutlu olsun” diye konuştu.

100’cü Yılımızı İktidar Olarak Kutlayacağız

İktidar olmanın yolunun bir ve beraber olmaktan geçtiğini ifade eden CHP’li Vekil İsmet Tokdemir de; “Bizler el birliği ile partimizin 100. kuruluş yıldönümünü iktidar olarak kutlayacağız, sevgili genel başkanımız, millet ittifakı, milletin masası ile birlikte… Bizler bu inançla gönül seferberliğine çıktık.

Sevgili partililerim artık işin sağı-solu yok. Bir tarafta demokrasinin yanında olanlar, öteki tarafta otoriter yapıya biat edenler! Bizler demokrasiden yana olan, bu ülkenin şerefli, onurlu tüm insanları genel başkanımızın önderliğinde millet ittifakının iktidarına süratle, emin adımlarla gidiyoruz. Bunun için öncelikle bizler birbirimizi çok seveceğiz çünkü sayın genel başkanımız ‘Tarih bizi çağırıyor’ diyor” değerlendirmesinde bulundu.

Gecede son olarak söz alan CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“99. yılımızı tamamladık, 100. yılımızdan gün almaya başladık. Bizim partimiz öyle kolay, masa başında kurulan bir parti değil. Partimizin kuruluşu Sivas Kongresine dayanır. Yıllar süren savaşlarla, emperyalizme karşı verilen mücadele ile bir destan yazıldı, bizim Kurtuluş Savaşımız dünyada emperyalizme karşı kazanılmış olan en büyük zaferdir. Bu zaferin sonucunda Ulu Önderimiz Atatürk, Cumhuriyeti kurmaya karar verdiğinde bir siyasi iradeye ihtiyaç olduğunu düşündü ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurdu. Cumhuriyet Halk Partisine Cumhuriyeti kurma görevi de verdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusuyuz

Yani biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuyuz. Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda tabii ki kurucusu olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkemize karşı büyük bir sorumluluğu var. Emperyalist güçler yüzyıl önceki yenilgiyi unutmuş değiller. Onlar halen bizim bulunduğumuz coğrafyaya egemen olmak için Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak, bölmek gerektiğini çok iyi biliyorlar. Bu amaçla ülkemizde bulunan gerici, yobaz hainlerle de işbirliği yapıyorlar. Ama şunu hepimiz iyi biliyoruz ki cumhuriyetimizin temeli çok sağlamdır. Cumhuriyet Halk Partisi de çok sağlamdır. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu müddetçe demokratik, laik cumhuriyetimiz de ilelebet var olacaktır.”

Yapılan konuşmaların ardından hep birlikte 99’cu yıl pastası kesildi. Gece müzikler eşliğinde geç saatlere kadar devam etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here