Cengiz Gül; “Önemli Olan İş Barışıdır!”

0
86

cengiz gül açıklama5Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Toyota Fabrikasındaki örgütlenme çalışmalarını değerlendirdi…

Çelik İş Sendikası ve Hak-İş olarak çağrılmadıkları hiçbir yere gitmediklerini özel bir röportajda söyleyen Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Toyota Fabrikasındaki örgütlenme çalışmalarının altında yatan gerekçeleri anlattı. Genel Başkan Gül; “İşyeri huzurunu ve iş barışını bozmadan, bu süreçte hiçbir sendika ile herhangi bir kavganın içine girmeden örgütleneceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Sempozyuma katılmak üzere Sakarya’ya giden Genel Başkan Gül, sempozyum öncesi Toyota Fabrikasındaki örgütlenme konusunda röportaj verdi. Başkan Gül verdiği röportajda, örgütlenme çalışmalarında işçinin vereceği karara saygı duyacaklarının altını çizerek; “Kimseyi zorla sendikalı yapma gibi bir amacımız yok. Sendikalı olmak veya olmamak konusundaki tercih ve karar, tamamen Toyota işçisine aittir. İşçi ve işveren ne derse, biz o karara saygı duyarız. Çelik İş Sendikası ve Hak-İş olarak çağrılmadığımız yerde olmayız! Oraya da gitmeyiz. Burada da iki sendika mücadele ediyor anlayışını veya algısını kabul etmiyoruz. Böyle bir algılamayı veya anlayışı da doğru bulmuyoruz. Bizim dışımızdaki sendikaya işçinin ‘Hayır’ dediği ortada. Hayır demişler ki, bize yani Çelik İş’e gerek duyulmuş. Gerek duyulmasa biz bu alanda olmazdık. Fiili üye yapmadığımız için, bizi ayrı tutmaları lazım. Fiili mücadele yapmasına rağmen işçiler Türk Metal’i tercih etmediyse, gönüllerinde Çelik İş’in olduğu anlaşılıyor. İşçi ne zaman sendikalı olmak isterse biz hazırız. Zorlama yok. Amacımız işyerinde sosyal barışı ve huzuru bozmadan örgütlenmek. Bu yüzden dikkatli olmak zorundayız” dedi.

Kimseyle Yarış ve Kavga Niyetinde Değiliz!

Kendilerini diğer sendika veya sendikalarla kıyaslamadıklarını ifade eden Gül; “Kimseyle de bir yarışın içinde değiliz. Bazı değerlerimiz var. Biz iş barışını önemsiyoruz. Ülkemizde iş sağlığı, iş güvenliği çok önemli kavramlar. Bir kavganın içine girmek niyetinde de değiliz. İşyerini veya çalışanları huzursuz etme amacımız yok. Bugüne kadar yaptığımız sözleşmeler ortada. İşçiler bu sözleşmelere bakacak ve değerlendirmesini ona göre yapacak.

Bizim başka sendika genel başkanları gibi Toyota’ya bayrağımızı dikeceğiz gibi iddialı söylemlerimiz yok. Bu bir bayrak meselesi değil. Amaç işçi haklarını savunmak, korumak, onları sendikalı yapmak! Önemli olan iş barışıdır! Toyota’da iş barışı var demek ki, işçiler sendikaya gitmiyor veya sıcak bakmıyor. Kıvırmaya gerek yok, işçi isterse eğer sendikalı olur. Ne işçinin, ne de Toyota yönetiminin yıpranmasını veya yıpratılmasını istemeyiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here