Çelik İş Yönetiminden Türk Metal Sen’e Ağır Eleştiri

0
92

çelik-iş açıklama1“Amaçları İşyerini Yetkisizliğe Götürerek Çalışanları Mağdur Etmektir”

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu, yazılı bir basın bildirisi göndererek, Türk Metal Sendikası yöneticileri ve bölge temsilcisinin “At çamuru tutmazsa izi kalır” anlayışı içinde yalan, iftira ve vaatlere dayalı söylemler içinde olduklarını, yetki için değil yetkisizlik için mücadele ettiklerini belirtti. Türk Metal Sendikasına üye işçilerin işyeri sicil nolu isim listelerini ve sayılarını 2. defa bütün ünitelerde ilan ettiklerini söyleyen Çelik-İş Sendikası Yönetimi, Türk Metal Sendikasının da 1 Mayıs’ta ilan etmek zorunda olduğunu fakat isim listelerini ilan edemeyeceklerini ifade etti. Çelik-İş Sendikası Şube Yönetiminin gönderdiği bildirire şu ifadelere yer verildi;

“Çelik-İş Sendikası “emek en yüce değer” ilkesiyle işçilerin hak ve çıkarları için mücadele eden, emekçilerin birlik ve beraberliğini, huzur ve refahını sağlayan, sevgi, barış ve hoşgörü dilini kullanarak milliyet, ırk, bölge, din, mezhep, cinsiyet ve parti farkı gözetmeyen bir sendikal anlayışa sahiptir.

Türk Metal sendikasının temsilcisi, 15 yıldır Çelik-İş sendikasında ve İsdemir vakfında sanki yöneticilik yapmamış gibi kendini bütün sorumluluktan soyutlayarak her konuda yalan, iftira ve vaatlere devam etmektedir. İsdemir A.Ş. işyerindeki sendikal mücadelede sekiz aydır 2.500-3.000 üyemiz var diye namuslu insanları aldatarak üyelik sayıları üzerinde yalan söyleyen Türk Metal sendikası ve onun temsilcisine karşı, Çelik-İş sendikası afaki rakamlar vererek değil, saat ücretli Türk Metal sendikasına üye işçilerin işyeri sicil nolu isim listelerini ve sayılarını 2. defa bütün ünitelerde ilan etmiştir.

Türk Metal sendikasında afakî rakamlarla değil işyeri sicil nolu isim listelerini ünitelerde söz verdiği tarih olan 1 Mayıs’ta (bugün) ilan etmek zorundadır. Göreceksiniz ki bu isim listelerini ilan edemeyeceklerdir. Çünkü bu çoğunluğa sahip olmadıklarını kendileri de biliyor. Amaçları yetki almak değil,  işyerini yetkisizliğe götürerek çalışanları mağdur etmektir, bu ise büyük bir ihanettir. İşçiler bu ihanete ve bu oyunlara fırsat vermeyecektir.

Çalışanlara karşı hep açık ve şeffaf olduk, aldatmadık, yalan ve iftira içinde olmadık, gayri ahlaki vaatlerde bulunmadık.  Çalışanların emeği, geleceği, birlik ve beraberliği için mücadele ettik. Türk Metal sendikası ve onun temsilcisi ise bu söylemlerin aksini yaparak, yetki için değil, yetkisizlik için mücadele etti. Çelik-iş sendikası olarak söylediklerimizin hepsi doğru ve ispatı olan gerçeklerdir. Türk Metal Sendikası ve onun temsilcisi ise ‘at çamuru tutmazsa izi kalır’ anlayışı içinde yalan, iftira ve vaatlere dayalı söylemler içinde olmuştur. 1 Mayıs’ta işçiler gerçeği görecek, Türk Metal Sendikası da onun temsilcisi de hüsrana uğrayacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here