Çelik-İş Sendikası’nın Dayanışma Yemekleri Sürüyor

0
127

çelik-iş dayanışma3Genel Başkan Ali Cengiz Gül “İyiler Olarak, Kötüleri Yeneceğiz”

Çelik-İş Sendikası’nın birlik, beraberlik ve dayanışma yemekleri sürüyor. Payas Miba Hotel’de yaklaşık 700 işçinin katıldığı yemekte konuşma yapan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül “Şu sıralar birlikteliğimizi parçalamak isteyenler var. Süreç sıkıntılı bir süreç olsa da bu sıkıntılı devreyi, evreyi beraberlik, bütünlük ve başarıyla geçeceğimize inanıyorum” dedi.

Haklarında çıkan söylentilere de değinen Genel Başkan Ali Cengiz Gül; “Son günlerde Ali Cengiz Oyunu’na takılıp kaldılar. Oysa Ali Cengiz Gül Oyunu, iyiliğin kötülüğe dönüşmesidir. Bunu bile bilmiyorlar. Sözüm ona bana hakaret etmeye çalışırken aslında beni durmadan övüyorlar. Ben de hikâyedeki Ali Cengiz gibi bir çiftçi çocuğuyum. Babam bana Kıbrıs’ta şehit olan pilot Cengiz Topel’in adıyla, Hazreti Ali’nin adını uygun görmüş. Ben Ali Cengiz adıyla onur duyuyorum. Eğer ortada bir Ali Cengiz Oyunu varsa, biz bu oyunda iyiler olarak, kötüleri yeneceğiz.

Çelik-İş Sendikası olarak bir önceki dönem TİS’ten % 40 almıştık. Bu dönemde % 27 aldık. Bu iki dönemde toplamda % 67 eder. Bu büyük bir başarıdır. Asgari ücretin yarısına tekâmül eden 400 TL. gibi bir rakamı maaşlara yansıtmayı başardık. Özellikle genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Onların oyunlarına düşmeyin. Ben sendikam ve kendi adıma söylüyorum. Pavyon fedailerine pabuç bırakmayız. Her bir çelik-işçisi yemekhanede, otobüste sendikasını savunmalı ve çelik-İş’in arkasında çelik gibi durmalıdır. Sarı sendikaya kesin gidiş yapanlar emek davalarına, işçi sınıfının davasına ihanet ediyorlar. Kadroya geçiş için 8 yılın bitimine imza atan bir sendikadan işçiye, emekçiye hayır ve bereket gelir mi? Bunu görmek ve anlamak gerekir” dedi.

çelik-iş dayanışma4

Genel müdürlükle ne hasımız ne de hısım olduklarını kaydeden Gül; “İsdemir Genel Müdürlüğüyle ilişkilerimiz olması gereken şekilde. Üyelerimizin haklarını korumak ve savunmak adına istişaremiz sürüyor. Genel müdür ve genel müdürlük görevlileriyle ne hasımız, ne düşmanlığımız var ne de onlarla hısımız. Dediğim gibi ilişkilerimiz onlarla olması gereken şekilde sürüyor. Bizim derdimiz emekçi kardeşlerimizin haklarını korumak adına istişare sürdürmektir. Bu güzel dayanışma gecesinde gördüğüm tablo birliktir, beraberliktir, güzelliktir” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Gül, konuşmasının başında olduğu gibi konuşmasının sonunda da salondaki işçiler tarafından uzun-uzun alkışlandı ve lehine sevgi tezahüratları yapıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here