Bütçe Görüşmelerinde Yüksek Tansiyon!

0
65

belediye meclisi (37)Belediye Meclis Toplantısı Yine Tartışmalarla Geçti

İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan 11 maddelik konuyu görüşmek üzere dün toplandı. Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlığında toplanan meclisin dünkü oturumunda, bütçe ve tarifeler görüşmesi için tansiyon had safhaya kadar yükselse de ilgili madde CHP ve Ak Parti’nin kabul oyları ile meclisten geçti.

Meclis toplantısında gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, bugüne kadar yapılan her şeyin halkın çıkarı ve refahı için yapıldığına işaret ederek; “Çalmadan çaldırmadan bu hizmetler yapıldı. Bizim dışımızda gelişen olumsuz bir şey varsa vatandaşlar gelsinler bildirsinler. Vatandaşın biri atık su bağlantı ücretine itiraz edip mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı verdirdi ve 2009 yılından bu yana bunun parası tahsil edilememiştir. Mahkeme sonuçlandı ve bizi haklı buldu. Paranın tahsilinin yapılması yönünde karar verdi. Şimdi bu durumda kamuyu zarara uğratan o vatandaştan mı tahsil edelim yoksa halktan mı talep edelim? Kısacası halkı yanıltan arkadaştan mı tahsil edeceğimize bakacağız. Çünkü burada kamu zarara uğratılmıştır.

Kentsel dönüşüm kararı çıktığını bir kez daha belirtmek isterim. Kentsel dönüşüm ranta dönüştürülmediği takdirde halkın faydasına ve yararınadır. Çünkü vatandaş tapu sahibi olacaktır. Bu konuda halk yanlış bilgilendirildi. Lütfen halkı yanlış bilgilendirmeyelim! Allah aşkına bilginizi halk için kullanın” dedi.

belediye meclisi (38)

Kimyon’un ‘Su Ücreti Yüksek’ İddiası

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Atatürk’ün ölümünün 75. yılının da saygı ve minnetle anıldığı meclis toplantısında gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Ercüment Kimyon ise, seçime yaklaşıldığı için yapılan çalışmalardan söz edilmeye başlandığını belirtti. Kimyon, bağlantı ücreti konusunda da mahkeme kararının kendisinin eline geçmediğini dile getirerek; “Kararın itirazı ve temiz yolu var. Daha bitmedi! Ayrıca 15-20 senedir yüksek fiyatla halka su satıldığını iddia ediyorum. Belediye insanların en temel hakkı olan sudan ticaret yapıp kazanması söz konusu olamaz. Yüzde 200 kazançtan daha fazla vatandaş su parası ödüyor” derken, sahildeki otel inşaat alanında ruhsat olmadan çalışma yapıldığının da altını çizdi.

Yapılan eleştirile cevap veren Başkan Civelek, kadroda yapılan değişikliklerle ilgili araç örneğini vererek, araçta sekteye uğrayan yerlerin değiştirilip daha sonra yola devam edilebileceğini ifade etti. Otel inşat alanında da iş makinelerinin olduğunu fakat hiçbir çalışma yapmadığının altını da çizdi.

CHP grup Başkan Vekili Kamil Turan da; “Bizden daha az su bedeli alan belediye var ise getirsin görelim. Elektrikte göreve geldiğimiz günden bu yana fiyatta yüzde 100 artış var ama suda aksine azalma olmuştur. Çok pahalıya su kullanıyor söylemi de çokta inandırıcı değildir. Bir de merak ediyorum; inşaat alanı saclarla kapalı olan otel yerini neden sürekli denetliyorsunuz? Yatırımcılarla işiniz ne?” değerlendirmesinde bulundu.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten ise konuşmasında mahalle muhtarlarının yerleri için halen komisyon kurulmadığını anımsatarak, bakanlıktan kabul edilen kentsel dönüşüm çalışmalarının Numune Mahallesinde başlanılması istedi.

Değişik Evrak Tartışması

Gündem dışı konuşmaların arından 11 maddelik gündeme geçildi. 1. madde olan Belediyenin 2014 yılı bütçe ve tariflerinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ile ilgili söz alan DP Grup Başkan Vekili Ali Kılınç Çirkin; “Bize daha önceden verilen evraklarla bugün masamıza bırakılan evrak farklıdır. Neden bu daha önce verilmedi?” diyerek, bu evrakı araştırmak için zaman tanınmamasından şikâyetçi oldu ve tansiyon bir anda yükseldi.

Bunun nedeninin dört günlük yapılan görüşmeler sonunda Plan ve Bütçe Komisyonun raporunun Cuma günü hazırlanmasından kaynaklandığı belirtilirken, bütçe ve tarifeler maddesi tek-tek oylandı, su tarifelerinde de artışa gidilmedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here