“Bugünkü Eylem Genel Grevin Ayak Sesleridir”

0
81

Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu;

Vergi dairesi binası önünde toplanan Türk Büro-Sen üyeleri, kamu çalışanlarının haklı taleplerinin yerine gelmesi için eylem yaptı. Davul zurna çalınıp oyunların oynandığı eylemde konuşan Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, “Taleplerimizin karşılanmaması halinde bugün gerçekleştirdiğimiz iş bırakma eyleminin, gelecekteki genel grevin ayak sesleri olduğunu siyasi iradeye hep beraber hatırlatmak isteriz” dedi.

Kentimizde olduğu gibi ülkenin her yerinde tüm kamu çalışanlarının meydanlara indiğini hatırlatan Başkan Muratoğlu, “Bizler Uluslar arası hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru haklarımızla üretimden gelen gücümüzü kullandık. Hep birlikte buradayız ve bugün ülke genelinde bir günlük iş bırakma grevi gerçekleştiriyoruz. Bu gün gerçekleştirdiğimiz iş bırakma eylemi bir uyarıdır. Taleplerimizin karşılanmaması halinde bu günkü eylemin genel grevin ayak sesleri olduğunu siyasi iradeye hep beraber hatırlatmak isteriz. Türk Büro-Sen olarak, toplu sözleşme masalarında, hakem kurulunda sizler adına, sizlerden aldığımız güçle mücadelemizi sürdürdük. Kamu çalışanları için direnenler bugün alanlarda, siyasi iradeye teslim olanlar ise rahat koltuklarında oturmaya devam etmektedirler” dedi.

Güvencesiz çalışma, taşeronlaşma, esnek istihdam, performansa dayalı ücret sistemi gibi kamu çalışanlarının asla kabul edemeyeceği yeni bir çalışma hayatının dayatılmak istendiğini vurgulayan Muratoğlu; “Ama unutmasınlar ki, bizler dün olduğu gibi, bugünde ve bundan sonra da sahaya inmekten, alanları doldurmaktan geri durmayacağız. Biz alanların yabancısı değiliz. Gerekirse bundan sonra da genel grev için alanları doldurmaktan geri durmayız. Siyasi iradenin kamu çalışanlarının bu haklı taleplerini karşılaması ve 666 sayılı KHK’nin yarattığı hak kayıplarını bir an önce telafi etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here