Bu Sefer Hak Etti. MHP, Hatay’da İbrahim Gül İle Başaracak

0
185

MHP Hatay teşkilatında olduğu gibi memleketimizde de toplumsal sevgilere mazhar olan İbrahim Gül, MHP Hatay Milletvekili sıralamasında yeniden ikinci sıraya gelerek Milletvekili adayı oldu. Geçtiğimiz seçimlerde çok az farkla ipi göğüsleyemeyen İbrahim Gül bu sefer her gönülden desteklerle amacına ulaşacak. Çünkü bu başarıyı çoktan hak etti.

Bireysel hırsını hiç bir zaman toplumun önünde görmeyen mütevazı yapısıyla her kişiyle dost kalmayı başarabilen bu dostumuzun artık önünün açılması gerek. Toplumda her kesin dostluğunu kazanan İbrahim Gül için yazacak söyleyecek çok şeyler var. O Hatay ilinde gezmediği kapı bırakmadı..Ağlayanla ağladı gülenle güldü. Düğünlerde bir bakmışsınız ya bir sağdıç yada düğün sahibi gibi elinde mendil halay çekerken düğünlere lezzet katmasını sosyal medya üzerinden görür takdir ederdim. Kimseyi yarı yolda bırakmadı. Söz verdiği yerde olmasını bildi.

Bir bakmışsınız tanınmadık bir köyde vatandaşla ayran içer hal hatır sorar. Bir bakmışsınız MHP teşkilatının daha çok ortamda varlığını güçlendirmek için İskenderun İlçe teşkilat başkan ve yönetimiyle toplantılar içerisinde onu bulursunuz. Bazen kendisini telefonla aradığımda gecenin saati kaç olursa olsun arar ”hayırdır Nuri abi” der… İşte insanlık bu… İşte hal hatır sormak bu… Bir insan birini neden arar, muhakkak bir konu vardır onun için arar. Aradığında yorgundur bitap düşmüştür ama yine arar neden arandığını sorar. Kısada olsa sohbet eder ve ”abi şu balık işine bir düşelim der” gülüşürüz.

Düşünün benimle yaptığı sohbeti bir günde yüzlercesiyle sıkılmadan usanmadan yapıyor. Her sohbetinin sonunda başarmanın mutluluğunu yaşıyor. İnsanlar onu efendiliğiyle kadirşinaslığıyla tanıyor ve seviyor. Bazen çarşı pazarda çok değişik dostlarımla karşılaşıyor ve onlarla arada sırada siyasi sohbetlerimiz oluyor. Konuştuğum kişiler gerçek dost. Siyasetin her türlüsüne sahip insanlar, kalabalık seslerin öz sesleri onlar.

Nuri kardeşim, İbrahim Gül her yönüyle memleketimize layık bir insan. Genç dinamik ve her gönüllerle bir olan adam gibi adam dediklerinde onunla gururlanmamak elde mi? Toplum bir insanın kalitesini ölçer ve ona göre o kişiyi sınıflandırır ve lakap verir. O lakap yüzlerce yıl devam eder. Onun lakabı ise soy ismi gibi ”gül” unutulur mu asla unutulmaz. Toplum ona bu mevkii bir kere verdi o da bu mevkisini biliyor ve ona göre sevildiğinin her an her saniye farkında.

Büyükle büyük, küçükle küçük olan bu delikanlı hepimizin gülü… Allah çıktığı bu kutlu kutsal yolda emeklerini boşa çıkartmaz inşallah!

MHP siyasi teşkilat yapılandırılmasında yurt genelinde aday seçiciliği yaparken, birinci şuymuş ikinci üçüncü şuymuş diye bakmaz. Birinci sıradaki aday neyse onuncu sıradaki aday aynı eşit şanslara sahiptir. Hiç bir zaman adaylar burun kıvırması yapmaz. Onlar için özellikle ülkücü hareketin amacına ulaşmasıdır ve dağ bayır gezerek toplumsal birlikteliği ayağa kaldırmaktır! Bu partide asla küskünlüğe yer olmaz. Hatay ili hepimiz biriz, birimiz hepimiz ilkesiyle şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlikle mücadele edecek.

Lütfü Kaşıkçı, İbrahim Gül, Mehmet Çağrı Çetin, Adnan Akdaş, Orhan Namık Mursaloğlu, Ayşe Dilek Demirdöven, Bekir Akkar, Recep Tuncay, İlhami Boşça, Hüseyin Üçler, Uygar Polat, belirlenen ve belirlenmeyen tüm adaylar birbirinden efendi ve saygıdeğer kişiler… Varlıkları bir ilkeyi çağrıştırır.

Hatay geçmişinde bu davayı sırtlayanlar asla ve asla unutulmamalı. Onların icazetleri mutlaka alınmalı hoşnut edilmeli. Onlar hiç kimse yokken vardılar. Varlıkları hala taze ve güçlü!

Makalemi burada sonlandırırken tüm adaylara üstün başarılar diliyorum. Özellikle İbrahim Gül, İskenderun’dan olduğu için ona ilgimin olması çok doğal. Çok çalışılmalı! Çok!!..