Bu Kafayla Çok Zor (2)

0
50

Değerli okurlarım, genel olarak tahsil görmemişlere cahil deyip geçiveriyoruz ve onların yaptıklarını da bir yerde hoş görüyoruz. Hani “cahil” diyoruz ya ondan. Doğruyu söylemek gerekirse bu ifadeleri kullanmak doğru sayılmasa da bir yere gelmek istiyorum… Bir de, çevremizde okumuş cahiller bulunmakta. Bunlar o kadar tehlikelidir ki, anlatabilmek, tarif etmek de mümkün değildir. Başkalarına yapılan haksızlığı görmezden duymazdan gelirler, hatta alkış da tutarlar.

Buraya kadar o okumuş cahiller tamamen haklılar diyoruz ama biraz kendilerine dokunduğunda resmen ayak takımı olurlar, elebaşı olurlar, sokak kabadayısı kesilirler. O beğenmedikleri yani cahil dedikleri kesim “Hakem mutlaka kurallara aykırılık görmüştür” diyebiliyorlar da, onlar bunu diyemiyorlar…

Burada amaç şudur; o çalınan düdükleri susturmak, bir daha çaldırmamak. Dahası, İstanbul’daki üç büyüklerin koruması ve kollanmasındaki iş ve güç birliğine karşı çıkmaya cesaret eden hakemlere “Aba altından sopa göstermek” ya da büyük ölçüde “gözdağı” vermektir. İşte, futbolumuzun bulunduğu nokta budur. Unutmayalım ki, giyotine götürülenlerin bile haklı yanları vardır. Nedense kelleyi kurtaramıyor.

Bu konuya birazdan devam edeceğim de futbolumuzu darbeleyen Avrupalı hakemlerden söz etmiştim, unutmadan onları sizlere sunmak istiyorum. Yönetimine hayran olduğumuz Avrupalı hakemler yok değil var. Anlatmak istediğim, 2000’den öncekiler değil, daha sonrakiler. Kasımpaşalının irat buyurduğu gibi, ulus olarak, milletin yatıp kalktığı futbol olarak ne çektik onlardan. Euro 2008’de, 12 olgun ve dolgun hakem görev almış ve dokuzuna daha önce tanımışız. Tanımışız da ne olmuş?

Howart Webb, Fenerbahçe-PSV

Pleter Vink, Beşiktaş-Porto

Massimo Busacca, Fenerbahçe-Sevilla

Roberto Rosetti, Galatasaray-Bordeaux

Peter Fröjdfeldt, Beşiktaş-Porto

Frank de Bleeckere, Türkiye-İsviçre

Mejuto Gonzales, Türkiye-Yunanistan

Konrat Plautz, Türkiye-Arnavutluk

Bu isimleri ve oynanan karşılaşmaları şimdilik bir kenara yazalım, ayrıntılarına daha sonra devam edeceğiz. Yarın devam etmek üzere, hoşça kalın!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here