“Bir Oda Seçiminde Taraf Olmamız Söz Konusu Bile Olamaz”

0
44

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Haklarındaki İddiaları Yanıtladı;
“Bir Oda Seçiminde Taraf Olmamız Söz Konusu Bile Olamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yönetimi ile birlikte, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Bazı mecralarda kendileri ile ilgili, ticaret odasının seçimlerinde taraf oldukları yönünde iddialar ortaya atıldığını söyleyen Mansuroğlu, bu iddiaların gerçek payı olmadığını ve kesinlikle bunu kabul etmediklerini kaydetti.

Basın toplantısında ilk olarak ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulunan Mansuroğlu; “Yaşadığımız coğrafya zor bir coğrafya. Maalesef siyasi iktidarın yanlış dış politikası, dış komşularımızla olan ilişkilerimizin kopma noktasına getirdi. Mısır, Libya, Suriye, Irak gibi komşularımızla, kadim dostlarımızla yaşadığımız sınır gerginliği ve onların siyasetine müdahale etme isteği maalesef hem ekonomik anlamda hem sosyal anlamda ülkemize büyük zararlar verdi. Bunları özetlemeye çalışırsak mesela Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz araması yaptık, bütün dünyayı ayağa kaldırdık sonuç sıfır! Herhalde 3 defa bir müjde verdi sayın siyasi iktidarın başkanı, bulduğu doğalgaz rezervlerini açıkladı ama ortada bir şey yok. Şu an doğalgaz fiyatları, petrol fiyatları malum, hepimizin canını yakıyor. Böylesine tuhaf, böylesine çelişkili bir siyaset…

Bir ülkede huzur, kanun, anayasa, can güvenliği, ekonomik özgürlük olmadıktan sonra hiçbir ülke vatandaşının bu ülkeye güvenip yatırım yapması mümkün değil. Pazara çıkıyorsunuz, kendi kendine yeten bir tarım ülkesinden maalesef bugün pazar esnafının yüzde 85’i POS makinesi kullanıyor, vatandaş kredi kartı ile patates soğan alıyor, onları alırken de tane ile alıyor, böyle bir ülke konumuna geldik. Bunun müsebbibi belli iken 2023’te bu beladan kurtulmanın bir fırsatı var önümüzde” şeklinde konuştu.

Tüm sivil toplum kuruluşları, odalar ve sendikaların özgür bir şekilde yönetimlerini seçtiklerini, bugüne kadar CHP olarak asla herhangi bir seçime karışmadıklarını ifade eden Mansuroğlu, önümüzdeki günlerde yapılacak Ticaret Odası seçimlerinde taraf oldukları yönünde ortaya atılan iddiaların tamama asılsız olduklarını vurguladı.

Önümüzdeki günlerde ticaret odasının meclis üyelikleri seçimleri ve onun ardından da başkanlık seçimleri yapılacağını hatırlatan Mansuroğlu, şu an var olan iki başkan adayına da eşit mesafede olduklarını kaydetti. Mansuroğlu; “Bizim siyasi parti olarak herhangi bir odanın başkanı veya yönetiminin siyasi görüşünün ne olduğunu sorgulamak veya onları dizayn etmek gibi bir görevimiz yok kesinlikle. Oda seçimleri kendine özgü, tamamen özgür bir biçimde, o odada görev yapan meslek kuruluşları arasında gerçekleştirilir. Üyeler, düşünceleri ile örtüşen kim varsa onu seçerler. Ticaret Odasında da seçimi seçilen meclis üyeleri yaparlar.

Bunu net olarak söylüyorum biz Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak herkese eşit mesafedeyiz, asla hiç kimseden yana olma gibi bir girişimimiz olmamıştır. Sadece 2 tane partilinin bizlerden ricası üzerine, meclis üyesi seçilmesi için 3 veya 5 arkadaşı ben kendim aradım meclis üyeliği için geçen dönemde aradım ve seçildiler. Hal böyle iken sanki bir taraf olarak gösterilmemiz, diğer tarafa karşı durmamız gibi bir şey söz konusu değil, öyle bir şeyi kesinlikle reddediyoruz.

Bunlar sivil toplum kuruluşlarıdır, bunlarda siyaset yapılmaz, halkın yararına, kendi meslek gruplarının yararına işler yapılır. Bunun dışında orada bir belediye başkan adayı milletvekili adayı çıkarma çalışması doğru değildir, etik değildir. Biz de seçilen ve seçilecek oda başkanlarımıza eşit mesafedeyiz. Yarından itibaren hepsini tek tek ziyaret edeceğiz. Seçilecek olanlara da başarılar diliyoruz.

Kim seçilirse seçilsin Cumhuriyet Halk Partisi olarak ona yardımcı olmak, İskenderun’a faydalı hizmetler vermesini sağlamak adına siyasi parti olarak görevimizi yapacağız, bu konudaki tek düşüncemiz budur. Bunun dışında hiçbir şeye itibar etmeyiniz. Özellikle aday olan arkadaşlarımıza da buradan sesleniyorum; ikisine de başarılar diliyorum, yardıma ihtiyaçları olursa biz her zaman yardıma hazırız. Bunun dışında bir tasarrufumuz söz konusu değildir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Partililerinden, sosyal medyada hiçbir partilinin hakkında onu yaralayıcı, aşağılayıcı, küçük düşürücü, hakaret edici paylaşımlar yapmamasını da isteyen Mansuroğlu; “Bundan sonra kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here