Beşir Baysoy’dan Ortodoks Kilisesine Ziyaret!

0
128

‘Biz Dinlere Laiklik Temelinde Bakıyoruz’

Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy, İskenderun Ortodoks Kilisesine bir nezaket ziyaretinde bulundu. Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur, vakıf yönetimi ile cemaat mensupları tarafından karşılanan Baysoy, bütün dinlere yaklaşımlarının laiklik ilkesi temelinde olduğunu ifade etti.

Yönetimi ele almaları ve Belediye Başkanı seçilmesı halinde tüm ibadethanelere yaklaşımlarının eşit düzlemde olacağını da kaydeden Baysoy; “Belediyeler, bütün ibadethanelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar içinde olmalıdır. Hangi dine inanırsa inansın burada yaşayanlar bu vatanın evlatlarıdır. Bizim politikamız, şehrimizde yaşayan herkesin rahat etmesi, herkesin mutlu olmasına yönelik çalışmaları yürütmek üzerinedir. Bütün dinlere, ortak vatan, ortak millet temelinde bakıyoruz” şeklinde konuştu.

Vakıf Başkanı Can Teymur da, Vatan Partisini tanıdıklarını ve ziyaretten mutlu olduklarını belirttiği konuşmasında, kent içindeki trafik sorununa değinerek; “İskenderun’umuzun içinde bir park sorunu yaşamaktadır. Sürücülerimiz arabalarını park edecek yer bulmakta zorlanmaktadır. Bu hem zaman kaybı, hem de aynı zamanda yakıt kaybıdır. Belediye başkanlarına önerim, öncelikle kentin trafik, park gibi sorunlarına ilişkin çözüm üretmeye yönelik projeler hazırlamalarıdır” diye konuştu.

Baysoy ise projelerinin içinde çok katlı, asansörlü otoparklar olduğunu belirterek; “Rantçı bir belediye değil, halkçı bir belediye yönetimi sözü veriyoruz. Kentlerimizin önemli sorunları olduğunun bilincindeyiz. Bu anlamda işimiz kolay değil ama çözümlerimiz vardır. Halkımızın bize güvenmesini istiyoruz. Şimdiye dek gelen belediye başkanları çözümleri üretmek yerine, borç ve sorunlar bırakarak gitmişlerdir” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here