Berfin’e Destek Sürüyor!

0
407

Asitli saldırıya uğrayan Berfin için destek mücadelesini sürdüren İskenderun Kadın Platformu, birlikte bir kadın mücadelesiyle Berfin’e geleceğe umut örmek için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Eğitimsen İskenderun Şube binasında bir araya gelen Kadın Platformu üyelerine Berfin Özek de eşlik etti. İskenderun Kadın Platformu Dönem sözcüsü Av. Mehtap Sert, Berfin’e destek kampanyasında kat edilen süreç hakkında bilgi vererek; “Kadına yönelik her türlü şiddetin; yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğu, toplumu derinden yaralayıp, halkların geleceğini etkilediği bilinci ve şiddetin töre, gelenek, haksız tahrik, ordaydın, mesaj attın gibi hiçbir gerekçe ile meşrulaştırılmaması şiarı ile Berfin kız kardeşimizle dayanışma sergilediğimiz süreçte hukuki olarak yol kat etmiş bulunuyoruz. Berfin’e asitli saldırıyı gerçekleştirdiği isnadı ile tutuklanan sanık Casım Ozan Çeltik hakkında kasten adam öldürmeye teşebbüsten dava açılmıştır. Hazırlık soruşturması kasten yaralamadan yürütülmüş ancak sürecin sonunda kadına yönelik şiddetin yaşam hakkını tehdit ettiği kabul edilmiş ve dava kasten öldürmeden açılmıştır.

Hâlihazırda yürürlükte bulunan TCK kadına yönelik şiddette henüz gerekli düzenlemeleri yapmadı. Ancak Berfin’in dosyası bu konuda atılacak adımlardan biri ve devamının gelmesi için tüm kadın arkadaşlarımızla mücadele etmeye dayanışma sergilemeye devam edeceğiz. Yargı reformu paketinde her ne kadar kadına şiddet durumunda bir düzenleme var ise de infaz rejiminde doğru orantılı bir düzenleme öngörülmemiştir. Bu yanıyla düzenlemenin de eksik olduğuna dair bu vesile ile tırnak içinde bir hatırlatma yapmak istiyoruz.

Berfin’in duruşması 4 Temmuz 2019 tarihinde saat 10.45 de İskenderun Adliyesi 1. Ağır ceza mahkemesinde görülecektir.  Hatay Barosu ve Adana Barosu Kadın hakları komisyonu davaya müdahil olmuştur. Hatay Barosundan kişisel olarak katkı sunan değerli meslektaşlarımızda gücümüze güç katacaktır. Ayrıca destek olmak isteyen herkesi bizimle mücadeleye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Berfin’in 13 Haziran’da Bodrum’a kontrolleri yapılmak üzere gideceğini de duyuran Sert, bu süreçte destek olan, yardım eden herkese teşekkür ederek; “Ameliyat tarihi olarak 17 Haziran belirlenmişti. Ancak doktor kontrollerini yapıp değerlerine baktıktan sonra tarihte değişiklik olma ihtimali var. Hastane süresince ameliyat masrafları konusu bilindiği üzere çözüldü.

Emeği katkısı geçen Sağlık bakanlığına, Acıbadem hastanesine, Dr. Mehmet Mutaf’a ve bu süreçte ısrarlı çabalarıyla bize destek veren Ayşe Arman’a teşekkür ederiz. Ancak tüm masraflar henüz çözülmüş değil. Bodrum’da kalacak yer, kaldıkları süre içerisinde kişisel harcamalara, yeme, içme gibi harcamalara destek olmak için İskenderun Kadın Platformu dayanışma çağrısı yapıyor.

İlk tepki Hatay Birlikte Güçlüyüz kadın dayanışmasından geldi. 17 Haziran’da Antakya Sümerler Amfi tiyatroda bir dayanışma etkinliği düzenlenecek. Tüm dostları bu etkinliğe davet ediyoruz. Ayrıca Bodrum’da bulunduğu sürece destek olacağına söz veren Bodrum Kadın Dayanışmasına selamlarımızı yolluyoruz.

Birlikte bir kadın mücadelesiyle Berfin’e geleceğe umut örmek için çalışmaya devam ediyoruz. Vardık, varız, var olacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Desteğinizle Ayaktayım!”

Daha sonra söz alarak kendisine yardım eden, destek olan herkese teşekkürlerini ileten Berfin Özek; “Beni ayakta tutan, güç veren sizsiniz. Sizlere, tedavi masraflarını karşılayan Sağlık Bakanlığına, ilk günden bu yana desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonra da desteklerinizi bekliyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here