Belen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Başarısı

0
497

Belen’de Tarım ile İlgili Tüm Eksikler Hızla Tamamlanıyor

Başarılı çalışmalar yolunda göz dolduran kamu kurumların başında, Belen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü geliyor. Müdürlük, ilçede tarımla ilgili tüm eksiklikleri hızla gideriyor. Bizzat yerinde yaptığımız incelemeler sonucunda, bu çalışmaların tarım ile ilgili uğraş veren vatandaşlar arasında memnuniyet yarattığı da gözler önüne seriliyor.

Belen’e özgü meyve ve sebzelerin yetiştiriciliği konusunda, devlet destekli teşvik ve kontroller hakkında konuştuğumuz, Belen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şakir Gök, üreticinin her zaman yanında olduklarını belirterek; “Belen’de çiftçilik yaparak geçimini sağlayan insanlarımızın ektikleri veya yetiştirdikleri ürünlerin kalite yapılarıyla beraber, hormonsuz ürün ne şekilde yetiştirilir diye ziraat mühendislerimizin gözetiminde çalışmalar içerisindeyiz. Gayemiz, Belen halkımızın bilmediği konuları ayaklarına kadar gidip onlara anlatmaktır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ve tarımsal ürünlerin yetiştiricilik konularını bizzat tatbikatlı ve detaylı şekilde üreticilerimize anlatıyoruz. Belen İlçe Tarım Müdürlüğü bünyemizde, bakanlığımızın bizlere tahsis yaptığı gerekli ekip ve dokümanlarımız da mevcuttur” dedi.

Denetlemeler Aralıksız Sürdürülüyor

Müdür Gök diğer yandan, Müdürlüğe bağlı Gıda Denetçilerin, özellikle tüm Dünyayı ve ülkemizi de etkileyen Coronavirüsün olumsuz etkileri nedeniyle, ilçe hudutları içerisinde bölgesel olarak yaptıkları denetimlerde esnaflarla koordineli çalışmalarda bulunup, aksaklıklar konusunda çözüm ürettiklerini, esnaf ve üreticilerin her an yanlarında yer aldıklarını da ifade etti.

Gıda denetimlerinin, Tarım Ormancılık ve Köy İşleri Bakanlığına devrinden sonra yapılan özverili ve titiz çalışmaların ilçede dikkat çektiğine de işaret eden Gök; “Gıda denetimlerinin devrinden önce 33 üretim işletmesinden sadece üçünde üretim belgesi vardı. Şu anda tamamına yakınının üretim izni aldığı, almayanların ise alma aşamasında olduğu tarafımızdan öğrenilmiş ve memnuniyetle karşılanmıştır.

5179 sayılı ‘Gıdaların üretimi, tüketimi ve denetlenmesine dair kanun’ gereğince, Belen İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Denetçileri lokanta ve fırınlarda yapılan tadilatlara uyarılar ve bilgilendirmeler neticesinde, iş yerlerin sağlıklı durumu ve çalışanlarının temizlik ve sağlığa uygunluk koşulları, Belen halkını olduğu gibi ilçeye gelen misafirleri de memnun ettiği gözlenmiştir.

Belen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün özverili çalışmalarına ayak uyduramayan bazı işletmeler hakkında, yasal cezai işlemler uygulanmaktadır. Yapılan denetimler bundan sonra da daha sıkı bir şekilde devam edecektir. Yapılan uyarıları dikkate almayan işletmelere denetimlerin sıklıkla devam edecek, ayrıca insan sağlığını hiçe sayan kişi ve işletme sahiplerine, asla izin verilmeyecektir” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here