Belen Atik Mahallesi’ndeki Kuyuda Modernizasyon Yapıldı

0
109

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), ilçelerde bulunan terfi istasyonları, su depoları, su kuyularında ve sondaj yapılan bölgelerde bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını duyurdu.

HATSU mobil ekipleri tarafından yapılan çalışmalar ile ilçelerde oluşan arızaları önlemek ve tesislerin durmaması adına bakım onarım yapıldığını aktaran Genel Müdürlük, bu kapsamda tesislerde kullanılan ve paslanarak işlevini yitirmiş çekvalf, trafo ile dalgıç pompalarında yenileme çalışması gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yapılan modernizasyon çerçevesinde Belen ilçesine bağlı Atik Mahallesi’nde bulunan 4 No’lu su kuyusunun motor pompasının yenilendiği ayrıca elektrik panolarında bakım yapıldığını belirten İdare, vatandaşların içme suyundan kesintisiz bir şekilde yararlanması adına verilen mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

Dev Çalışmada Abone Bağlantıları Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Antakya-Defne İçme suyu inşaatı çalışmalarında abone bağlantılarının devam ettiğini bildirdi.

İçme suyu kaybının önüne geçmek ve su iletimini sağlıklı şekilde sağlama adına hayata geçirilen projenin muhtelif noktalarda sürdüğünü aktaran Genel Müdürlük, projede ana hat döşeme çalışmalarının yanı sıra abone bağlantıları yapımının da devam ettiğini kaydetti.

Dev proje sayesinde insan sağlığı için tehlike oluşturan paslı ve kireçli boruların bertaraf edildiğine dikkat çeken HATSU, sağlıklı ve temiz bir gelecek için Hatay’ın her noktasında altyapı çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here