Belediye Meclisinde Gergin Anlar Yaşandı

0
71

belediye meclisi (15)İskenderun Belediye Meclisi gündem maddesinde bulunan 12 konuyu görüşmek üzere dün meclis salonunda Başkan Vekili Özer Çağşar başkanlığında çoğunluk ile toplandı. Meclis toplantısına bu kez damgayı verilen teklifler vurdu. Özellikle Karahüseyinli’de temel atma töreni yapılan Rhossus Otel’in ruhsatının iptaline yönelik verilen teklif ile ilgili yapılan konuşmalar tansiyonu yükseltti.

Meclis toplantısında gündem dışı konuşmak için söz alınmazken, Demokrat Partide siyaset yapan Bekir Bozdoğan, Abdulkadir Yardımcıoğlu ve Ali Kılınç Çirkin bilgilendirme sunarak, partilerinden istifa edip Milliyetçi Hareket Partisinde siyasetlerini sürdüreceklerini açıkladılar.

Meclise sunulan teklifler arasında Ak Parti Meclis Üyelerinin “Cenaze taşıma bedeli” olarak alınan 55 TL’nin alınmaması yönündeki teklifi ile ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan; “Yakın tarihte geçen bütçede bu konu görüşüldü. Neden o zaman böyle bir öneride bulunmadınız da vatandaşın duygusal olduğu noktayla ilgili, seçimin yaklaştığı günlerde böyle bir teklif getiriyorsunuz. Komisyon görüşmelerinde partinizin temsilcisi de vardır. O zamanda bu yapılabilirdi. Bunu popilist bir yaklaşım olarak görüyoruz. Cenaze taşıma bedeli alınmamasına biz karşı değiliz” dedi.

MHP Grup Başkanı Vekili Garip Şandır; “Mart’ta İbrahim Gül başkanlığında belediyeyi aldığımızda cenaze parası alınmayacak, taziye evlerine yardım yapılacak ve su bağlantı ücretleri de alınmayacaktır” diye konuştu.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten de; “Seçim satına girildi. Herkes bu memleket için çalışıyor. Siyasi şov dışarıda yapılıyor. Cenaze taşıma bedeli siyasi şov değildir. Alınmaması yönünde karar alınır ise, partimizin değil bu meclisin kararı olacaktır” dedi.

belediye meclisi (17)

Konu ile ilgili söz alan Meclis Başkanı Özer Çağşar da; “Bütçe komisyonu tarafından yapılan bir çalışma idi. Bütçe onaylandıktan sonra bütçe düşürücü kararlar denkliği bozacak ise alınamaz” şeklinde konuşurken,  bütçe denkliğini bozmayacağı yönünde mali işlerin durum bildirmesi üzerine, teklif oybirliği ile gündeme alındı.

Daha sonra da MHP grubundan Garip Şandır ve Yusuf Deveci tarafından “Rhossus Otel’in ruhsatının iptaline, imar planının değiştirilerek, bir bölümünün yeşil alan olması” teklifi meclisi gerdi. Garip Şandır; “Hemen otelin temel atma töreni yapılması halinde kabul ederiz dedik ve bizim desteğimiz ile meclisten geçti. Aradan 3 yıllık bir zaman zarfında sadece temeli atıldı. Oda 1 metreküp beton ve çukur kazıldı. Buraya otel yapmazsa bu meclis zan altında kalır. Bu otel meclisin namusudur. Bu namusu da meclis temizleyecektir” derken, bu otel için İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in kefil olduğunu da anımsattı.

Söz alan Ahmet Dönmez; “Bu otelin kefili, meclisten geçmesine onay veren Garip Şandır’dır. Onlar onayladı bunu” dedi. Ercüment Kimyon da 4 yıldır bu konunun meclisi meşgul ettiğini bu konu ile ilgili açtığı davanın sürdüğünü de anımsattı ve bu teklifi geç kalınmış bir teklif olarak gördüğünün de altını çizdi.

Mecliste onay vermediklerinin altını çizen Ak Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten de; “Mahkeme ile yatırımcılar rahat bırakılmıyorlar. Rahat bırakılmıyorlar ki yatırım yapsınlar. Otel ile ilgili de projesi yapılmış, sözleşme yapılmış, ruhsatı alınmıştır. Orası yatırımcının kendi malıdır. Bu zihniyet ile hareket edersek, yatırımcı nasıl gelecek. Kaldı ki mahkemeyle uğraşmaktan işini yapamıyor” dedi. Erdinç Çelebi de; “Kimseyi zan altında bırakmayın! Herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Yatırımcı ruhsat almış, harcını yatırmış¸projesini yapmıştır. Orası ile ilgili iki dava devam ediyor. Sonuçlanmasını beklemesi doğru bir tutumdur. Kimse milyonlarca lirasını riske atamaz” dedi.

Meclis Başkanı Özer Çağşar da; “Yatırımcıları tedirgin edecek adımlar atıldı. Yatırımcılar, sürekli bu şekilde engellenmektedir. Davanın sonuçlanmasını beklemek en doğru tutumdur. Benim düşüncem budur” dedi. Bunun üzerine ses tonunu yükselten Mustafa Özen, bu yönde açıklama yapan Özer Çağşar’ı kınadığını belirtti. Daha sonra oylamaya geçildi ve bazı CHP ve AKP’liler tarafından teklif kabul görmedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here