Bebeğiniz İçe Basıyorsa!

0
45

Çocuklarda fark edilen her türlü yürüyüş bozukluğu, aksama ve topallama gibi durumlarda mutlaka ortopedi ve travmatoloji uzmanına başvurmak gerektiğini belirten İskenderun Palmiye Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan, bu durumun erken tedavi edilmediğinde ortopedik hastalıklara yol açabileceğini ifade etti.

Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan; “Çocuklarda içe basma, kabaca üç gruba ayrılır. Tibia (kaval) kemiğinin içe dönük olması ile ilgili olan durumlarda içe basma şikâyeti 1,5-2 yaşlarında kendiliğinden düzelir. Bebeğin anne karnındaki duruş pozisyonu ile ilgili olduğu düşünülür. Özel ayakkabı, atel gibi gerektirmez. Diğer bir durum femoral anteversiyon açısının yani uyluk kemiğinin içe dönüklük oranın yüksek olması ile ilgilidir. Bu tip durumlarda oluşan içe basmalar genellikle 7-8 yaşına kadar kendiliğinden düzelir.

Hastaların çok az bir kısmında tedavi gerekli olabilir. Metatarsus adduktus isimli bir diğer durumda ise deformite ayağın ön kısmının içe doğru dönüklüğüdür. 3-4 yaşına kadar birçok hastada düzelir. Ancak sert deformitesi olan ve takiplerde düzleme gözlemlenmeyen hastalarda tedavi gerektirir. Bu tip durumların altında genellikle basit, zararsız sebepler bulunsa da erken teşhis ve tedavi edilmediğinde, ciddi sağlık problemlerine yol açabilecek ortopedik hastalıklar da bulunabilir” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here