Battı Çıktı İskenderun’a Yakıştı! Fakat Bir Türlü Trafik Akışı Düzene Girmedi

0
371

İskenderun’a yapılması gereken şey en güzel şekilde yapıldı. Yapandan, yaptırandan vatandaş memnun! Proje tasarımının tam manasıyla araştırıldığını sanmıyorum. Denize sıfır yerleşim alanlarında yapılan en ufak bir kazı sonrasında, tabanda biriken deniz suyu ile birlikte mil denilen kum akışı su birlikteliğinde yukarıya doğru çıkar. Derinlik artıkça su kumu sürükler ve civar konutların tabanını oynatır. Projenin bu kadar uzun sürmesinin en önemli sebeplerinden biri de aşırı sürüklenen kumu durdurabilmekti.

En sonunda çok mücadeleler verildi ve kum akışı durduruldu. Taban betonlanarak yan duvarlar çelik beton plakalarla kapandı. İlk battı çıktı her şeyi ile dört dörtlük yapıldı. Tabanda su ve mil yok denecek kadar azdı. Trafik akışı her yönüyle sıkıntı yaratmayacak şekilde tasarlandı. İkinci battı çıktı projesiyle ilki arasında çok farklılıklar var.

İskenderun girişi yani Modern Evler sapağından başlayan geliş gidişler, Mete Aslan Bulvarının başlangıç noktasında birden bire tıkanıyor. Sanayi girişinin tam kesiştiği noktada her şey Arapsaçına dönmüş. Altan geçen araçlar çok fazla olmadığından dolayı trafik hep battı çıktının üst tarafında odaklanıyor. İnönü İlköğretim kavşağı tam manasıyla kilitlenmiş durumda. Diğer son kavşak Pac Meydanı trafiğin tüm ağırlığını kaldıramayacak şekilde iflas halinde. Olası “Acil” bir durum karşısında yapacak bir şey yok. Bazen sosyal medyada bu durumu dile getiren arkadaşlar vatandaşlar var. Arada sırada bu sıkıntıları ben de yazıyorum. Yorum yapmak herkesin tabi ki hakkı! Ancak, yorum yaparken, siyasetin ortaya atılmasına bir mana veremiyorum.

Doç. Dr. Lütfü Savaş benim de hayranlık duyduğum kişi. Yaptığı yeni projeleri duyup yaşadığımda, memleket olarak ondan gurur duymamak elde değil. En son balıkçı barınağında, ileriye dönük kalıcı bazı düzenlemeler başlamak üzere! İskenderun Belediyesi orayı yalınız bıraktı. HADO veya benzeri deniz taşımacılığının yapılacağı bu yerde İskenderun sahil gezintisinde bulunan vatandaşlar, bir başka güzellikler yaşayacak. İleri aşamalarda bölgemizin lehine olacak projeler yapıldığında, şimdiden çok derin araştırılmalar yapılıyor.

Gerekli çalışmalar bir seferde nasıl yapılacağına dair karar verilmeden işlemlere başlanmamalı. Mesela; İskenderun’da yapılan Pac Meydanı battı-çıktı projesi yerine, tıpkı Ankara’ya giderken içerisinden geçtiğimiz Aksaray ili devlet yolunda yapılan üst taşımalı alt geçit projesi bizim buraya daha uygun olurdu kanaatindeydim. Hatta çok eski diğer makalelerimde bu konuyu dile getirmiştim.

Önemli değil, yapıldı yapılmasına da önemli olan bu projede trafik akışına çok acil şekilde çarelerin üretilmesi lazım. Çare üretilmediğinde ise bugün karşımıza çıkan tablolarla her zaman karşılaşırız. Özellikle akşam ve sabah saatlerinde yoğunluk, bayağı insanı canından bezdiriyor.

Trafik düzeninin sağlanması İskenderun İlçe Trafik Komisyonunun işi! Bu konuda görev yapan arkadaşlar gerekli çalışmaları çok hızlı şekilde yapıyorlardır.

Bu şehir hepimizin! Bu şehirde artık rahat nefes almak hakkımız! Yazılan ve konuyla ilgili yorum yapmak kadar güzel şey olamaz. Yorum yapılırken konuları siyasete ulaştırmak bence yanlış bir tutum! Büyükşehir CHP taraftarı olabilir. Bu yapılanları doğru algılamak şeklinde olmamalı. Büyükşehir görevini yaptı, şehrimize iki tane battı çıktı kazandırdı. Bundan sonra görev onların uhdesinde değil, İskenderun’da görev yapanların…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here