Başkan Savaş, Makamını Minik Başkana Devretti

0
138

savaş-öğrenci ziyaret23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen makam koltuklarının çocuklara devredilmesi etkinliği bu yıl da tekrarlandı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş bu yıl koltuğunu Hayrettin Özkan Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerinden 11 yaşındaki Ahmet Denktaş’a devretti.

Geleceğimizin teminatı ve Cumhuriyetimizin emanetçisi çocuklarımızın yalnızca bugün değil her zaman önemsenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Savaş, halk iradesi yansımış Büyükşehir koltuğuna oturan minik ziyaretçisine 23 Nisan tarihi ile ilgili bilgiler aktardı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nin açıldığı tarih olması sebebiyle çocuklarımıza emanet ettiği 23 Nisan’ı halk egemenliğine dayalı yönetimin kurulmasında en önemli adımlardan biri olduğunu kaydeden Başkan Savaş daha sonra günün Hatay BŞB Başkanı Ahmet Denktaş’ın Hatay ilgili önerilerini dinledi.

23 Nisan’ın Hatay BŞB Başkanı Denktaş, ilimizin daha estetik bir görünüme kavuşturulması noktasında Başkan Savaş’a birtakım öneri ve tavsiyelerde bulunurken kendinden oldukça emin ve sempatik tavırlarıyla dikkat çekti.

Minik başkanın öneri ve görüşlerini dikkatle dinleyerek cevaplayan Başkan Savaş, gerçekleşen makam devir teslimi sonrası günün anısına Ahmet Denktaş ve yardımcıları Aslıcan Gazioğlu ile Zehra Bayramoğlu’na hediyelerini vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here