Başkan Savaş İlçe Ziyaretlerini Sürdürüyor

0
39

lütfü savaş19Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, geçtiğimiz günlerde Kumlu, Yayladağı, Kırıkhan, Altınözü gibi ilçelere yaptığı ziyaretler sırasında çöp ve ilaçlama isyanıyla karşı karşıya kaldı.

İlçe muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelen ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Savaş’ın ziyareti sırasında muhtarlar ve vatandaşlar, çöplerin toplanmamasına ve haşere ilaçlamasının yapılmamasına isyan etti.

Çöpün toplanmaması ve haşere, sivrisinek ilaçlamasının yapılmamasından dolayı isyan eden vatandaşlara kısa bir açıklamada bulunan Başkan Savaş; “Çöp toplama, haşere, sivrisinek gibi ilaçlama çalışmaları Büyükşehir yasası gereği ilçe belediyelerine aittir” dedi ve çöplerin toplanmaması, ilaçlamaların yapılmaması durumunda ise vatandaşlara gereken yardımı yapacaklarını belirtti.

Su sorununa yönelik de açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, son 43 yılın en kurak bir kış dönemi geçirdiklerini, buna yaz sıcaklarının da eklendiğini ifade ederek, su kaynaklarında ciddi bir azalmanın olduğunu ifade etti.

lütfü savaş20

Harbiye’deki kaynaklarda saniyede 800 litre olarak gelen suyun şimdi ise saniyede 150 litreye yakın düşmüş durumda olduğunu ifade eden Savaş; “Yaşanan kuraklığa rağmen Hatay’da su sıkıntılarına yönelik kuyu açma yöntemiyle geçici çözümler üretmeye çalışıyoruz. Ama bizim asıl hedefimiz kalıcı çözümler üretmek. İleriki dönemlerde Hatay’ın kuraklık çekmemesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Yaşanan su sıkıntılarının Hatay’ın Büyükşehir oluşuna bağlanmasının doğru olmadığını, bu yanlış düşüncelere kapılıp fitnelere kanılmaması gerektiğini belirten Başkan Savaş; “Bizler verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Bizim amacımız kalıcı çözümlerle hizmetlerimizi gerçekleştirmek. Anlık çalışmalarla sadece günü kurtarırız. Geleceğimizi kurtaracak çalışmalar yapıyoruz, tabi bu çalışmaları hemen uygulamaya sokamıyoruz bunların aşamaları var. Tek isteğimiz halkımızın biraz daha sabretmesidir” dedi.

Geçen 5 yıl boyunca Antakya Belediye Başkanı iken yaptıkları altyapı çalışmalarını ilçelerde yapmaya başladıklarını belirten Başkan Savaş, Altınözü ve Kırıkhan’da çalışmaların bu anlamda tam sürdüğünü diğer ilçeler için ise ihalelerin yakın zamanda yapılacağını ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here