Başkan Culha; “Altyapı Projesi Bir Proje Değil, Bir Devrimdir”

0
311

‘Karaağaç ve Nardüzü Mahalleleri Altyapı Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı’ Gerçekleştirildi

‘Karaağaç ve Nardüzü mahalleleri Altyapı Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı’ önceki gün Karaağaç Sosyal Tesisinde gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya muhtarlar, mahalle sakinleri, Arsuz ve İskenderunlu basın mensupları da katılım gösterdi.

Toplantıda ilk olarak söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, çok önemli bir gündem için toplandıklarını ifade ederek; “Özellikle Karaağaç mahallemizin çevresindeki, diğer mahalleleri çok yakından ilgilendiren 40-50 yıldır kanayan bir yara şeklini alan altyapının müjdesini vermek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bundan sonra Karaağaç’ta, Nardüzü’nde vidanjör sorunu çözülmüş olacak. Biz şunu ifade ediyoruz, 40 yıllık, 50 yıllık rüyayı gerçeğe dönüştürüyoruz. Altyapı projesi bir proje değil, bir devrimdir” diye konuştu.

Projenin gerçekleşmesinin kolay olmadığını kaydeden Culha; “Biz göreve geldiğimiz günden beri bu konuyu çok önemsedik. Belediyemizin personelleriyle birlikte Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatı üzerine, HATSU Genel Müdürlüğünün ve onun birimlerinin hepsi bir bütün bu proje üzerinde ciddi çalışmalar yaptılar ve bu organizasyon sonucu üç yıl sonra ancak bitirebildik. Tabi projeden sonra bu işin finansman kısmı var. Finansmanın bulunması kolay değil.

Hizmetler para ile yapılıyor. Paranız yoksa iş yapamazsınız. Dolayısıyla bu hizmetlerin daha çok daha seri yapılabilmesi için mevcut belediyelerin, kendi bütçe olanaklarıyla, sınırlı olanaklarıyla bu hizmeti yürütmeleri mümkün değil. Sürekli bütün Türkiye’de olduğu gibi belediyeler borçlanma celbine gitmektedir. Ne yazık ki büyükşehir belediyemizde, özellikle son iki mecliste, sayın başkanımıza verilecek borçlanma yetkisinin verilmemesi ve bundan sonra büyükşehirde ve Hatay’ın genelinde üreteceği hizmetlerin aksatılmasına neden olan AKP’li meclis üyesi arkadaşlarımı buradan uyarmak istiyorum. Şehir hepimizin, bu şehirde hizmet üretildiği zaman, hizmet halka döner. Hizmet sadece CHP’ye, belediye başkanlarına olmaz. Bütün şehrin olur.

Bu altyapı bittikten sonra asfalt ihalesi çalışmaları içerisindeyiz. Altyapısı biten caddelerimizi, tamamlanan caddelerimizi bir bütün ihalenin bitmesini beklemeksizin asfaltını yapacağız. Özellikle Karaağaç ile alakalı çok ciddi bir şans vardı. O şansta şu anda altyapıyla olduğu gibi elektrik altyapısı,  doğalgaz altyapısı ve interneti ilgilendiren Superonline çalışmaları vardı. Yani Türkiye’de ilk defa bir şehre nasip oluyor. Altyapı çalışmaları eş zamanlı yapılmaktadır. Bu da bir koordinasyon sonucunda sağlanabildi. Bunlar tamamlandıktan sonra, asfalt işlemi bittikten sonra Karaağaç’ın üst yapısı başlayacaktır” derken Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a gösterdiği çabadan ötürü ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Altyapıyı 6-7 Ay Gibi Bir Sürede Bitirmeyi Planlıyoruz”

Çok büyük maliyetlerden dolayı, altyapı çalışmalarını Arsuz 1 ve Arsuz 2 şeklinde iki bölgeye ayırdıklarını belirten HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali de, Arsuz 1 etabını da ekonomik sebeplerden Arsuz 1A ve Arsuz 1B şeklinde ayırmak zorunda olduklarını belirtti.

157 km’lik bir altyapı çalışmasını kapsadığını ifade eden Mehmet Çaparali; “Karaağaç Ve Nardüzü mahallelerimizle, İskenderun – Arsuz Sahil Yolu arasında kalan bölge olmak üzere, caddeler ve caddelere açılan imar planında yol olarak belirlenen ve terki yapılmış sokakları komple kanalizasyon şebekeleri yapılacak. Biz bu altyapıyı 6-7 ay gibi bir sürede bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Hatay’ın Her Tarafı Aynı Yaşasın İstiyoruz”

Hatay’ın her tarafına eşit hizmet götürebilmek adına çaba gösterdiklerini kaydeden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise; “2,5 milyarlık projemiz var ve biz bu projeleri yapabilmek için de didiniyoruz. Tabi ki imkânlarımız sınırlı, artı sürekli borç ödüyoruz. Bir ana muhalefet var memlekete iş yaptırmamaya gelmişler. Geçen mecliste üç dakikalık ara veriyorum dedim, oradan geçerken belediye başkanlarından bir tanesi diyor ki, ‘hayır diyecek bir konu yoksa ben gidiyorum.’ Sizin burası biteli üç sene oldu, proje açısından. Ama parayı biz bundan 9 ay önce bulabildik. Meclisteki ana muhalefet bu işe 2 defa karşı geldi. Son mecliste 34 e 34 eşitlik durumu söz konusu oldu ve başkanın oyuyla 35 e 34 meclisten geçirmiş olduk. 

Biz hiçbir zaman ayırım yapmıyoruz, Hatay’ın her tarafı aynı yaşasın istiyoruz. Ama Hatay’daki hemşerilerimizde, Hatay’da çizilmek istenen senaryoyu görsünler” diye konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here