Başkan Çöloğlu; “Esnaflarımıza Yüklenmeyelim!”

0
127

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, pandemiden dolayı aylardır büyük zorluklarla kente hizmet etmeye çalışan esnaflara, açılan yöresel fuarla adeta bir darbe daha vurulduğunu kaydetti.

Belediye başkanının bir daha böyle bir fuar açılmayacağı konusunda kendilerine söz vermiş olduğunu hatırlatan Çöloğlu; “İskenderun’da yöresel lezzetler adı altında sözde fuar açılacağını duyduğumda inanamadım. Olmaz böyle bir şey dedim çünkü esnaflarımıza bir daha açılmayacağına dair İskenderun Belediyesi tarafından söz verilmişti. Ne değişti de üstelikte böyle bir zamanda buna tekrardan izin veriliyor. Bence bunun sebebini esnaflarımıza anlatmanız gerekiyor. Bizim böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Üstelik açılmayacak deyip sonrasında açılmasına izin veriliyorsa kimin sözüne güveneceğiz. Sizden ricam bu yanlıştan bir önce dönülmesidir” şeklinde sitemini dile getirdi.

“Bu Zorlu Süreçte Esnafı Daha Da Zorlamak Onları İşin İçinden Çıkılamaz Hale Getirecektir

Çöloğlu ayrıca, İskenderun Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, esnaflara kaldırım işgali konusunda ağır yaptırımlarda bulunulduğunu kaydederek; “Kaldırım işgali herkesin rahatsız olduğu bir konu elbette aşırıya kaçanlara gerekli cezai işlem uygulanmalı fakat bu zorlu süreçte esnafı daha da zorlamak onları daha da işin içinden çıkılamaz hale getirecektir. Esnaflarımıza destek anlamında biraz daha esnek davranılmalıdır” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here